GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu

Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 16:13
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.

Mobilna interventna jedinica Telekoma Slovenije cjeloviti je tehnološki sustav koji sadrži sve potrebno za uspostavu javne mobilne mreže i bežičnog interneta (WiFi) u izvanrednim situacijama, pojašnjavaju iz Telekoma.

Sustav ima vlastito baterijsko i agregatsko napajanje te moćnu vezu s okosnicom Telekomove mreže, koja može biti i putem satelita. Korisnici se potom spajaju na mobilnu i Wi-Fi mrežu putem primopredajnih stanica koje su sastavni dio mobilne interventne jedinice.

„Potpuna autonomija mobilne interventne jedinice znači da je cjelokupna oprema pripremljena u velikom kovčegu, a Telekom Slovenije je može dostaviti na ugroženo područje posebnim terenskim opremljenim kombijem, a ako nema cestovnih veza, može i biti dopremljeno helikopterom", objasnili su u poruci. za javnost.

Uz mobilnu interventnu jedinicu korisnici na ugroženim područjima moći će komunicirati sa svojim najbližima, a ujedno će biti lakše koordinirati rad civilne zaštite, vatrogasaca i ostalih infrastrukturnih službi, istaknuli su.

Direktor mreže i infrastrukture Telekoma Slovenije Matjaž Beričič, prilikom uspostave nove mobilne jedinice, prisjetio se prošlogodišnjih kolovoških poplava, kada je na pogođenim područjima uglavnom zbog dugotrajnog nestanka električne energije bio prekinut rad mobilnih komunikacija.

“U mreži Telekoma Slovenije riješili smo situaciju na terenu s agregatima koji su osigurali rad baznih stanica i mobilne mreže. Fiksna mreža je mjestimično izravno oštećena te je bila nužna privremena i trajna sanacija, posebice kabelskog dijela mreže. Želimo se ubuduće još bolje pripremiti za moguće iznimne okolnosti ove vrste", dodao je, izrazivši želju da intervencija bude što manje.

Tagovi: Telekom Slovenije, INTERVENCIJA
PROČITAJ I OVO
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE