GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološki sektor u crvenom, Dow Jones jedini rastao

Wall Street: Tehnološki sektor u crvenom, Dow Jones jedini rastao
KOREKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 22:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - S&P 500 je oslabio u srijedu, povlačeći se s rekorda postignutog u prethodnoj sesiji, dok se Nvidia hladila od svog užarenog rasta.

Široki tržišni indeks pao je 0,19% na 5.165,31, dok je Nasdaq Composite izgubio 0,54% na 16.177,77. Dow Jones Industrial Average dodao je 37,83 boda, ili 0,1%, završivši sesiju na 39.043,32.

Dionice Nvidije pale su za 1,1 posto. Dionice Meta Platforms skliznule su 0,8%, a Apple je pao oko 1,2%. VanEck Semiconductor ETF (SMH) skliznuo je otprilike 2% za svoju treću gubitničku sesiju u četiri. Sektor informacijske tehnologije pao je oko 1,1 posto.

"Ulagači bilježe profit u tehnologiji nakon velikog uspjeha [u utorak], ali raspoloženje o AI/podatkovnim centrima je optimistično kao i uvijek, a još uvijek postoji puno iščekivanja za Nvidia GTC konferenciju", napisao je osnivač i predsjednik Vital Knowledgea Adam Crisafulli u srijedu.

Wall Street je nakon pobjedničke sesije, s indeksima S&P 500 i Nasdaq koji su u utorak porasli za više od 1%, nakon što su podaci o inflaciji u SAD-u za veljaču bili otprilike u skladu s očekivanjima. Temeljna inflacija, koja izbacuje hranu i energiju iz naslova, prošlog je mjeseca porasla više nego što se očekivalo.

"Mislim da je jučer bilo olakšanje vidjeti [naslovni] CPI broj, ali ljudi su još uvijek oprezni u vezi s temeljnim podacima", rekao je Ayako Yoshioka, viši upravitelj portfelja u Wealth Enhancement Group. "Kratkoročno gledano, makronarativ oko Federalnih rezervi bit će glavni i središnji problem."

Wall Street će i dalje motriti na to kako će središnja banka nastaviti s monetarnom politikom na svom sljedećem sastanku koji počinje 19. ožujka, istaknula je Yoshioka, gdje očekuje da će predsjednik Feda Jerome Powell ponoviti izglede koji ovise o podacima i neutralniji ton.

Tagovi: Wall Street, Nvidia, Apple, Meta, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE