GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan

Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2024 / 22:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.

Široki indeks izgubio je 0,22% na 5.011,12, dok je Nasdaq Composite pao 0,52% na 15.601,50. Dow Jones je ojačao 22,07 bodova, ili 0,06%, da bi završio na 37.775,38, i dalje se zatvarajući malo iznad svoje ravne linije za 2024.

Svaki dan ovog tjedna, S&P 500 se u jednom trenutku tijekom sesije trgovanja oporavio u zeleno, samo da bi izgubio taj dobitak prije zatvaranja.

S tim padom, S&P 500 i Nasdaq zabilježili su svaki svoj peti uzastopni dan pada. Za S&P 500, to je prvi gubitnički niz te dužine od kraja listopada, neposredno prije početka trenutnog tržišta bikova. Ovo je ujedno i najduži negativni niz za Nasdaq od siječnja.

Svi glavni indeksi također idu prema tjednim gubicima. S&P 500 je do sada u tjednu pao za više od 2%, dok je Dow pao za 0,6% u istom razdoblju.

Nasdaq je ovaj tjedan pao više od 3% jer je tehnološki indeks bio najviše na emti rasprodaje. Time je indeks u ritmu već četvrti tjedan zaredom, što bi označilo najduži negativni niz od prosinca 2022.

Ovi potezi dolaze tijekom drugog kvartala koji je bio težak na Wall Streetu, sa sva tri indeksa u padu u travnju. To povlačenje djelomično je potaknuto rastućom zabrinutošću oko kretanja inflacije i monetarne politike Federalnih rezervi.

Ulagači su pratili najnovija izdanja korporativnih zarada što se čini kao pozitivan početak sezone. Više od 12% kompanija uvrštenih na S&P 500 sada je prijavilo, prema FactSet-u. Od onih koji su već objavili rezultate, 73% nadmašilo je očekivanja Wall Streeta.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE