GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja

Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 22:05
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.

S&P 500 pao je za 1,1% i prekinuo je 5-mjesečni pobjednički niz s gubitkom od 3% u travnju. Dow Jones Industrial Average pao je za 468 bodova, ili 1,2%, čime su njegovi gubici za ovaj mjesec dosegli 4,3%. Nasdaq Composite oslabio je 1,3% da bi ograničio pad od 3% za ovaj mjesec.

Ministarstvo rada priopćilo je u utorak da je indeks troškova zapošljavanja, mjera plaća i beneficija, porastao za 1,2% u prvom tromjesečju, što je iznad 1% konsenzusne procjene ekonomista koje je anketirao Dow Jones. Prinosi na trezorske obveznice skočili su nakon podataka, pri čemu je prinos na dvogodišnje obveznice premašio 5%.

Fed će odluku o kamatnoj stopi donijeti u srijedu poslijepodne, a dužnosnici će vjerojatno izraziti nevoljkost snižavanju kamatnih stopa u skorije vrijeme jer podaci o inflaciji i dalje ukazuju na povećane cjenovne pritiske.

Novo izvješće o troškovima rada "nije brojka koja će navesti Fed da promijeni svoje stajalište 'nema žurbe s popuštanjem'", rekao je Tom Fitzpatrick, direktor za uvid u globalno tržište u R.J. O’Brien i suradnici.

Unatoč neuspjehu u travnju, S&P 500 još uvijek je porastao za više od 25% u odnosu na najnižu razinu prošlog listopada jer se ulagači klade da bi gospodarstvo moglo izdržati više stope i nagomilane u igrama umjetne inteligencije poput Nvidije. Podaci iz prošlog mjeseca potaknuli su pitanja o tome slabi li uporna inflacija gospodarstvo dok je Fed držao u restriktivnom načinu rada. McDonald'su svom tromjesečnom izvješću od utorka upozorio na selektivniji potrošač zbog viših cijena.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq na novim rekordima
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq na novim rekordima
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u utorak, a S&P 500 i Nasdaq Composite zatvorili su na novim rekordima, dok su ulagači gledali prema Nvidijinom izvješću o zaradi u srijedu.
Kakva blamaža Tomaševićevog projekta: Zagreb ostaje bez 320 milijuna eura
DEBAKL
Kakva blamaža Tomaševićevog projekta: Zagreb ostaje bez 320 milijuna eura
ZAGREB - Iako je gradonačelnik Tomislav Tomašević u predizborno vrijeme pompozno najavio najveću investiciju u vodoopskrbu i odvodnju ikad - više od 320 milijuna eura, koje je planirao uložiti do 2029. godine - nije se uspio probiti ni među 15 najviše bodovanih projekata koji će biti sufinancirani od strane EU.
Lagarde: Vjerojatno ćemo smanjiti kamatnu stopu u lipnju
ECB
Lagarde: Vjerojatno ćemo smanjiti kamatnu stopu u lipnju
DUBLIN - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde nagovijestila je da je smanjenje kamatne stope vjerojatno sljedećeg mjeseca s brzim porastom rasta potrošačkih cijena koji je sada uglavnom obuzdan.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Adris i Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Adris i Valamar u fokusu
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz smanjen promet.
HNB otvara Moneterru – Muzej novca
PROJEKTI
HNB otvara Moneterru – Muzej novca
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) otvorit će na zagrebačkom Europskom trgu Moneterru – Muzeja novca HNB-a, koji će u velikoj mjeri biti digitalan i interaktivan, a pripreme za uspostavljanje tog informativno-edukacijskog centra već su započele u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE