GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu

Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 23:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.

Široki indeks izgubio je 0,21% i završio na 5.051,41, dok je Nasdaq Composite pao 0,12% na 15.865,25. Dow Jones Industrial Average porastao je za 63,86 bodova, ili 0,17%, na 37.798,97, zahvaljujući dionicama UnitedHealtha. Blue-chip indeks 30 dionica prekinuo je šestodnevni niz gubitaka.

Dionice su bile nestabilne u poslijepodnevnom trgovanju nakon što je Powell rekao da bi trenutačno stanje ekonomske politike trebalo ostati na snazi usred nestabilnih cijena.

"Noviji podaci pokazuju solidan rast i kontinuiranu snagu na tržištu rada, ali i nedostatak daljnjeg napretka do sada ove godine u vraćanju na naš cilj od 2% inflacije", rekao je šef središnje banke tijekom panel rasprave.

Međutim, Dow je dobio podršku porasta UnitedHealtha za više od 5% na temelju prihoda koji su u prvom kvartalu bili bolji od očekivanih. To je nadmašilo kolegu iz Dow-a Johnson & Johnson, koji je pao oko 2% nakon mješovitih kvartalnih rezultata.

Morgan Stanley napredovao je 2,5% nakon što je nadmašio konsenzusna predviđanja analitičara u obje linije. Bank of America pala je 3,5% nakon što je objavila pad dobiti i prihoda.

Najveće američke tvrtke dale su Wall Streetu razloga za optimizam u ranim inningima nove sezone korporativnih zarada. Od manje od 10% tvrtki uvrštenih na S&P 500 koje su objavile financijske podatke, gotovo 4 od svakih 5 premašile su konsenzusne procjene Wall Streeta, prema FactSet-u.

Ali više stope opteretile su ulagače. Prinos dvogodišnjih američkih državnih obveznica nakratko je skočio iznad 5% u utorak nakon Powellovih primjedbi.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE