GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tether kupio bitcoin u vrijednosti od 222 milijuna dolara kako bi podržao svoj USDT stablecoin

Tether kupio bitcoin u vrijednosti od 222 milijuna dolara kako bi podržao svoj USDT stablecoin
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 17:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Gigant za kriptovalute Tether u srijedu je rekao da će kupiti bitcoin vrijedan stotine milijuna dolara kako bi podržao najveći stabilcoin na svijetu.

Tvrtka je rekla da će uložiti 15% svoje neto dobiti u bitcoin kako bi "diverzificirala" rezerve koje podupiru njen USDT token, čiji je cilj držati se vezanosti 1 prema 1 za američki dolar.

To bi iznosilo otprilike 222 milijuna dolara, na temelju posljednjeg izvješća o atestiranju tvrtke, koje daje raščlambu imovine koja čini njezine USDT rezerve.

Tether je u veljači počeo otkrivati da ostvaruje dobit od svoje USDT operacije, objavivši neto dobit od 1,48 milijardi dolara u ožujku i povećavši svoj ukupni višak USDT rezervi na 2,44 milijarde dolara.

USDT je najveći stabilcoin na tržištu, s cirkulirajućom zalihom od više od 82,8 milijardi dolara, prema podacima CoinGecko. Natječe se s Circleovim USD Coinom i Binanceovim BUSD.

Trgovci koriste stabilne kovanice za ulazak i izlazak iz različitih kriptovaluta bez pretvaranja novca natrag u fiat valute.

"Odluka o ulaganju u Bitcoin, prvu i najveću kriptovalutu na svijetu, potkrijepljena je njegovom snagom i potencijalom kao investicijske imovine", rekao je tehnički direktor Tethera Paolo Ardoino u izjavi.

“Bitcoin kontinuirano dokazuje svoju otpornost i pojavio se kao dugoročna pohrana vrijednosti sa značajnim potencijalom rasta. Njegova ograničena ponuda, decentralizirana priroda i široka primjena postavili su Bitcoin kao omiljeni izbor među institucionalnim i malim ulagačima.”

Ovim bi potezom Tether postao glavni nositelj bitcoina, nakon poteza više značajnih investitora poput Paula Tudora Jonesa i šefa MicroStrategyja Michaela Saylora da akumuliraju ogromne zalihe, u uvjerenju da je token imun na učinke deprecijacije valute i inflacije.

Analitičari i ulagači ranije su za CNBC rekli da bi bitcoin ove godine mogao dobiti poticaj zbog utjecaja takozvanih "kitova" — tržišnih igrača sa značajnom financijskom snagom, što im omogućuje kupnju ogromnih količina tokena.

Tetherove metode za održavanje vrijednosti od 1 USD za svoj token izazvale su kontroverze u prošlosti zbog zabrinutosti oko kvalitete rezervnih sredstava. Prethodno je tvrtka držala velik dio svojih rezervi u komercijalnim papirima — obliku kratkoročnog, neosiguranog duga koji su izdale tvrtke. Ovo se smatra manje sigurnim od drugih oblika duga, kao što su trezorski zapisi SAD-a.

Tether je nastojao ublažiti strahove ulagača rotiranjem komercijalnih papira i zamjenom ovih fondova samo dužničkim vrijednosnicama američke vlade.

U veljači je tvrtka izjavila da je svela svoj posjed komercijalnih papira na nulu.

USDT i njegov izdavatelj i dalje su izvor sukoba na kripto tržištu. Ministarstvo pravosuđa SAD-a navodno istražuje rukovoditelje u Tetheru zbog moguće bankovne prijevare.

Stablecoini su već bili gorući problem za regulatore, koji su pokušavali smisliti kako zadržati industriju pod kontrolom nakon propasti nekoliko značajnih tvrtki u svemiru.

Tagovi: Tether, bitcoin, USDT stablecoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE