GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slučaj GameStop: Mnoge je kampanja na Redditu skupo koštala

Slučaj GameStop: Mnoge je kampanja na Redditu skupo koštala
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2021 / 09:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Možda i brže nego što se očekivalo, dionice GameStop-a, koje su nekoliko dana izazivale nervozu na Wall Streetu i ozbiljne gubitke hedge fondova, strmoglavo su pale na "normalnu" vrijednost.

Njihov pad od 80 posto u tjednu znači da je s tržišta nestalo čak 18 milijardi dolara.

Gubici bi bili još gori da se dionice nisu oporavile u petak (+19%) nakon što je aplikacija Robinhood uklonila ograničenja za kupnju. U siječnju je cijena GameStopa, tvrtke za videoigre, eksplodirala i to uglavnom zahvaljujući WSB zajednici na Redditu. Željeli su stvoriti što više problema velikim ulagačima koji su se neuspješno kladili na pad GameStop dionica s kratkim pozicijama i izgubili milijarde nakon kratkog stiska.

Cijena dionica je dosegnula 483 dolara, a tvrtka je postala najjača u indeksu Russell 2000 s tržišnom vrijednošću od 33,7 milijardi dolara.

Sve je jasnije da u napuhavanje cijena GameStopa nisu sudjelovale samo male tvrtke , AMC i neke druge "meme" dionice. Ulagači.

Štoviše, JPMorgan vjeruje da su najveću ulogu imali institucionalni investitori koji su se na vrijeme povukli iz ulaganja. Wall Street Journal izvijestio je, primjerice, da je njujorški hedge fond Senvest Management na tom računu generirao 700 milijuna dolara dobiti. Stoga je na neki način kampanja Reddit bila pomalo kontraproduktivna ...

Tagovi: GameStop, tržište kapitala, Senvest Management, JPMorgan, Melvin Capital, shortanje, Wall Street, Andrew Left, Reddit, Wallstreetbets
PROČITAJ I OVO
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
Venture capital kompanije opet pojačano ulažu u kripto
INVESTICIJE
Venture capital kompanije opet pojačano ulažu u kripto
LONDON - Globalna ulaganja rizičnog kapitala u kripto tvrtke porasla su na 2,4 milijarde dolara u prva tri mjeseca 2024., pokazali su podaci u ponedjeljak, što je uvjetni znak da se interes ulagača vraća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE