GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Scholz vijesnim poljoprivrednicima obećao manje birokracije

Scholz vijesnim poljoprivrednicima obećao manje birokracije
OBEĆANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2024 / 16:44
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz obećao je danas poljoprivrednicima koji već nekoliko tjedana masovno prosvjeduju, među ostalim i protiv vladinih planova za smanjenje subvencija, smanjenje birokracije. Ujedno je obećao da će se Berlin zbog utjecaja koji ima u Bruxellesu zalagati za pojednostavljenje administrativnih obveza poljoprivrednika.

Kako je Scholz rekao na međunarodnom sajmu hrane, poljoprivrede i hortikulture Green Week koji se do kraja tjedna održava u Berlinu, vlada je odlučna razgovarati s poljoprivrednicima o tome što mogu učiniti kako bi im olakšali poslovanje, prenosi njemački. Spiegel.

Previše je birokracije, rekla je njemačka kancelarka, obećavajući napredak na tom području. Ujedno se obvezao na promjenu regulative i na razini EU kako bi život i rad na farmi postali lakši. “To je nešto na što se svi mogu osloniti, a ujedno je i dobra smjernica za budućnost naše poljoprivrede”, rekao je.


Njemački farmeri već nekoliko tjedana masovno prosvjeduju protiv ukidanja poreznih olakšica za dizelsko gorivo za poljoprivredu. Prosvjeduju i protiv sve većih ekoloških zahtjeva u poljoprivredi, povećanja troškova proizvodnje i administrativnih opterećenja.

Ljutiti i razočarani njemački poljoprivrednici zaprijetili su novim prosvjedima u petak. U sljedeća dva tjedna, javljaju njemački mediji, nastavit će se razgovori poljoprivrednika s vladinom koalicijom i zastupničkim klubovima.

Kako je danas uvjeravao Scholz, vlada je čvrsto odlučila razgovarati s poljoprivrednicima o tome što može učiniti za njihovo poslovanje i budućnost.

Kako javlja francuska novinska agencija AFP, prosvjedima njemačkih poljoprivrednika proteklih su se dana pridružili i poljoprivrednici u Francuskoj, Poljskoj i Rumunjskoj.

Tagovi: SCHOLZ, FARMERI, POLJOPRIVREDNICI, POLJOPRIVREDA
PROČITAJ I OVO
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
Venture capital kompanije opet pojačano ulažu u kripto
INVESTICIJE
Venture capital kompanije opet pojačano ulažu u kripto
LONDON - Globalna ulaganja rizičnog kapitala u kripto tvrtke porasla su na 2,4 milijarde dolara u prva tri mjeseca 2024., pokazali su podaci u ponedjeljak, što je uvjetni znak da se interes ulagača vraća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE