GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saylor: Bitcoin je najjača klasa imovine

Saylor: Bitcoin je najjača klasa imovine
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 22:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - MicroStrategy Inc., na čelu s predsjednikom Michaelom Saylorom, kupuje velike količine bitcoina od 2020. Nedavno je u veljači kupio dodatnih 3000 bitcoina za 155,4 milijuna dolara.

Akumulacija bitcoina pokazala se uspješnom investicijskom strategijom, omogućujući tvrtki da vidi gotovo 5 milijardi dolara nerealiziranih dobitaka. To je ogromna svota novca, pogotovo ako se uzme u obzir da MicroStrategy ima tržišnu kapitalizaciju od oko 15 milijardi dolara i bilježi godišnji prihod od oko 500 milijuna dolara.

Ulaganje je bilo toliko uspješno da se MicroStrategy rebrendirao u "prvu tvrtku za razvoj bitcoina na svijetu". Nada se da će iskoristiti svoje mogućnosti softvera za izradu bitcoin aplikacija i doprinos mreži.

Ulaganje se posebno isplatilo 2024. godine, budući da su odobrenje promptnih fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi) i nadolazeće prepolovljavanje bitcoina podigli cijenu tokena gotovo na najvišu razinu svih vremena. Tijekom prošlog mjeseca bitcoin je porastao za gotovo 50% i prešao prag od 60.000 dolara.

Saylor je artikulirao svoje optimistično stajalište o bitcoinu, također spomenuvši da novi spot ETF-ovi "olakšavaju digitalnu transformaciju kapitala".

Najistaknutije, Saylor je rekao da je "bitcoin izlazna strategija" kada je upitan o potencijalnim planovima za prodaju pozicije. Rekao je da je bitcoin "najjača imovina, tako da ono što trenutno vidimo je da se bitcoin upravo pojavljuje kao klasa imovine vrijedna trilijune dolara. I nalazi se uz imena kao što su Apple, Google i Microsoft."

Čini se da su Saylor i MicroStrategy dugoročno raspoloženi prema Bitcoinu. Saylor posebno vidi Bitcoin kao tehnološki superioran u odnosu na drugu imovinu i ima snažnu osnovu za buduće usvajanje.

Saylor je počeo kupovati bitcoin 2020. kako bi dodatno zaradio na višku gotovine, kao i kako bi se zaštitio od visoke inflacije. Nakon početnog niza kupnji, Saylor je nastavio kupovati, čak je prodao 216 milijuna dolara u dionicama kompanije kako bi financirao dodatne kupnje Bitcoina.

Tagovi: saylor, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE