GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Opicina, Divača i Rijeka od srijede povezane izravnom željezničkom vezom

Opicina, Divača i Rijeka od srijede povezane izravnom željezničkom vezom
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenske željeznice u srijedu uspostavljaju novu izravnu željezničku vezu između talijanske Opicine, slovenske Divače i Rijeke u Hrvatskoj.

Uspostava pruge rezultat je suradnje Hrvatskih željeznica i talijanskog partnera, a cilj je poboljšati povezanost regija. Linija će prometovati do 30. rujna.

Kako su Slovenske željeznice objavile na svojim stranicama, uspostava novog direktnog vlaka provodi se u suradnji putničkog prometa Hrvatskih željeznica i talijanskog projektnog partnera u okviru europskog projekta SUSTANCE Interreg Central Europe.

"Ciljevi projekta su poboljšati povezanost dviju regija i provjeriti mogućnost korištenja javnog prijevoza u turističke svrhe na ovoj relaciji", naveli su.

Vlak opremljen novom Stadlerovom elektromotornom garniturom omogućit će putovanje bez presjedanja između talijanskih općina i hrvatske Rijeke. U slučaju radova na željezničkim prugama može doći do promjena, upozorile su i Slovenske željeznice. Putnicima se savjetuje da prije putovanja provjere aktualne vozne redove u tražilici međunarodnih voznih redova ili na prodajnim mjestima za međunarodni prijevoz.

Kako se može vidjeti na stranicama željeznica, karta u jednom smjeru od Opčina do Reke plaćat će se osam eura.

Tagovi: OPICINA, DIVAČA, RIJEKA, ŽELJEZNICA, SLOVENSKE ŽELEZNICE
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE