GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin

Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 08:15
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.

Fidelity Digital Assets revidirao je svoje srednjoročne izglede za bitcoin s "pozitivnih" na "neutralne" nakon prvog tromjesečja, navodeći nekoliko metrika koje sugeriraju da se bitcoin više ne smatra "jeftinim" usred potencijalnog povećanja prodajnog pritiska.

U svom posljednjem izvješću Signals objavljenom 22. travnja, Fidelity Digital Assets naveo je Bitcoin Yardstick ili Hashrate Yardstick, koji radi na isti način kao što se omjer cijene i zarade koristi u dionicama, osim što se u ovom slučaju koristi kako bi se utvrdilo je li bitcoin podcijenjen, piše Cointelegraph.

Fidelity je primijetio da je Yardstick ostao između negativne jedinice i nula odstupanja od prosjeka od 51% u prvom tromjesečju, što znači da je bilo “nula dana u Q1 u kojima se bitcoin smatrao 'jeftinim'.”

To bi značilo da se bitcoin sada trguje po "fer vrijednosti", rekao je Fidelity, koji je sada revidirao svoje srednjoročne izglede za bitcoin u neutralne. Drugi pokazatelji koje je naveo, a koji su pridonijeli njegovim neutralnim izgledima, bila je činjenica da dugoročni vlasnici povećavaju pritisak na prodaju, dok je 99% adresa u profitu, što bi "moglo potaknuti prodaju".

Druge metrike u lancu koje podupiru reviziju tvrtke na neutralne izglede u srednjem roku uključivale su omjer neto nerealizirane dobiti/gubitka (NUPL) i MVRV Z-rezultat, koji se koristi za procjenu kada je BTC precijenjen ili podcijenjen u odnosu na njegovu "fer vrijednost".

Investicijska tvrtka, međutim, zadržala je svoje pozitivne kratkoročne izglede za bitcoin, rekavši da postoji "određeni potencijal za kratkoročno stjecanje dobiti" na kraju prvog tromjesečja 2024., ali je dodala da "nema ekstremnih pokazatelja koji su uobičajeni viđeno tijekom vrhunca tržišta bikova.”

Tvrtka je navela da su razine cijena ostale iznad "zlatnog križa" na bitcoin grafikonu s trgovanjem imovine iznad svojih 50-dnevnih i 200-dnevnih pomičnih prosjeka tijekom prvog tromjesečja, što ukazuje na bikovski zamah.

“Vjerujemo da su pokazatelji u lancu sada jasno iznad najnižih ili ekstremnih najnižih vrijednosti koje su prethodno opažene”, rekao je direktor istraživanja tvrtke Chris Kuiper u objavi na X 23. travnja.

Izvješće se također odnosilo na ostvarenu cijenu bitcoina, metriku koja ima za cilj uhvatiti osnovu prosječnog troška svih trenutačnih vlasnika kovanica. Realizirana cijena bila je oko 28.000 USD na kraju prvog tromjesečja i zadržala je poziciju podrške od sredine siječnja.

Dodatno, podaci u lancu pokazali su nastavak akumulacije od strane manjih ulagača, s brojem adresa koje drže BTC u vrijednosti većoj ili jednakoj od 1000 USD koji je porastao za 20% od početka godine i dosegnuo nove vrhunce svih vremena.

Stanja na burzi također su nastavila padati jer je sve više investitora prešlo na samoskrbništvo, smanjujući prodajni pritisak, navedeno je.

Kuiper je rekao da "nismo ni blizu povijesnih ekstremnih visina", prije nego što je dodao da "nas to ostavlja na sredini ili na polovici" tržišnog ciklusa.

"Povijesno gledano, neproporcionalna količina porasta cijena događa se u drugoj polovici ciklusa."
Bitcoin je ostao ograničen rasponom od kraja veljače, oscilirajući između otpora na 72.000 dolara i podrške na 60.000 dolara. Međutim, dobio je 5% od događaja prepolovljenja tijekom vikenda i trenutačno mijenja vlasnika za desetodnevni maksimum od 66.863 dolara, prema podacima Cointelegrapha.

Tagovi: fidelity, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE