GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnjac: Turističke brojke na razini 2019. godine

Brnjac: Turističke brojke na razini 2019. godine
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2023 / 21:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovogodišnja turistička sezona je na razini one iz predpandemijske, rekordne 2019. godine, Hrvatska bilježi 12,5 milijuna dolazaka i 63 milijuna noćenja, kazala je u nedjelju ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

"Brojke su na razini 2019. godine, imamo oko 12,5 milijuna dolazaka i 63 milijuna noćenja", rekla je ministrica za RTL Danas.

Naglasila je i da u odnosu na prošlu godinu imamo preko 50 tisuća novih ležajeva u nekomercijalnom i komercijalnom smještaju.

U odnosu na 2017. godinu broj novih ležajeva porastao je za čak 300 tisuća, zbog čega početkom sljedeće godine na snagu stupa novi zakon o turizmu koji će voditi računa o kapacitetima turističkih destinacija, navela je.

Domaćih je turista 14 posto više nego prije četiri godine, te su na drugom mjestu po broju dolazaka.

S druge strane, Talijani ove godine zaobilaze istočnu obalu Jadrana, a jedan od razloga je kampanja tamošnjih vlasti da građani preko ljeta ostanu u Italiji. Usprkos tome, i Talijana ima 14 posto više u odnosu na prošlu godinu, rekla je Brnjac.

Privatnim iznajmljivačima ministrica poručuje da cijena smještaja mora pratiti kvalitetu, inače će to turisti znati kazniti.

"Gosti to prepoznaju, oni istražuju kakva je ponuda, što imamo na tržištu i kakve su cijene", rekla je ministrica, koja očekuje dobre turističke rezultate sve do kraja godine.

Tagovi: Nikolina Brnjac, hrvatski turizam, turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE