GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnjac: Iznimno smo zadovoljni predsezonom i kontinentalnim turizmom

Brnjac: Iznimno smo zadovoljni predsezonom i kontinentalnim turizmom
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2023 / 20:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u nedjelju je izrazila iznimno zadovoljstvo dosadašnjim tijekom turističke godine, istaknuvši da je Hrvatska trenutno po turističkim pokazateljima na razini 2019., a predsezona je zabilježila rekordne rezultate

"Ono što nas posebno veseli izuzetno su dobri rezultati u predsezoni, ali isto tako rezultati na kontinentu bolji su nego što smo očekivali", izjavila je ministrica Brnjac u Barbanu gdje je pratila ovogodišnju 48. Trku na prstenac. Po njezinim riječima, do sada je zabilježeno više od 14,6 milijuna dolazaka te je ostvareno više od 77 milijuna noćenja, čime je Hrvatska po pitanju turizma došla na predpandemijsku razinu iz 2019. godine. Turistički promet u kontinentalnom djelu Hrvatske oko osam posto je bolji u odnosu na 2019.

Brnjac je navela i da je učinjeno "sve što se moglo po pitanju marketinških kampanja i promocija, ali i ulaganja koja sada kreću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti". Time će, poručila je, i kontinentalni dio Hrvatske postati turistički konkurentniji. Za ovogodišnju predsezonu rekla je da je bila bolja nego ikada te je ponovila cilj ravnomjernog raspoređivanja turističkog prometa tijekom cijele godine.

"Ove su klimatske promjene katastrofalne za turizam koji se oslanja na samo nekoliko mjeseci", istaknula je Brnjac poručivši da treba raditi na produžetku i razvoju dobre predsezone i posezone.

Tagovi: Nikolina Brnjac, turizam, predsezona, kontinentalni turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE