GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu

Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 07:43
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.

Glavni japanski valutni diplomat Masato Kanda navodno je odbio komentirati je li ministarstvo financija interveniralo kako bi podržalo jen nakon što je u ponedjeljak pao na rekordno nisku razinu.

Valuta je jučer oslabila na najnižu razinu u odnosu na američki dolar na 160,03, prije nego što je oštro ojačala i trgovala se oko razine od 155.

Wall Street Journal je u međuvremenu izvijestio da je Japan intervenirao kako bi podržao jen prodajom američkih dolara i kupnjom jena.

Japanski Nikkei 225 popeo se 1,05% jer su se trgovci vratili s državnog praznika, dok je široki Topix porastao za gotovo 2%.

Maloprodaja u Japanu za ožujak porasla je sporije od očekivanog u ožujku, dok je nezaposlenost bila malo iznad očekivanja.

Podaci iz Kine pokazuju da je proizvodna aktivnost u travnju rasla sporije. Službeni indeks menadžera nabave iznosio je 50,4 u usporedbi s 50,8 u ožujku. Očitanje je, međutim, nadmašilo Reutersove procjene od 50,3.

Hongkonški Hang Seng indeks bio je neznatno iznad ravne linije, dok je kineski CSI 300 bio jedina referentna vrijednost u negativnom području, s padom od 0,27%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
REKORDI
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
NEW YORK - Nasdaq Composite porastao je u ponedjeljak, potaknut dobicima Nvidije i drugih tehnoloških kompanija. U međuvremenu, Dow Jones Industrial Average zaostajao je za širim tržištem jer je JPMorgan Chase vodio gubitke.
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE