GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi većinom pali, Hang Seng u plusu

Azijska tržišta: Indeksi većinom pali, Hang Seng u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 07:22
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su bila niža u srijedu jer je središnja banka Novog Zelanda zadržala svoju kamatnu stopu stabilnom, dok je indeks nekretnina u Hong Kongu ojačao nakon objave gradskog proračuna.

Hong Kong je rekao da će ukinuti ograničenja nekretnina u nastojanju da podstakne svoj sektor nekretnina. Financijski tajnik Paul Chan rekao je da očekuje da će gospodarstvo ove godine rasti u rasponu od 2,5% do 3,5%.

Hongkonški Hang Seng indeks pao je za 0,2%, dok je Hang Seng indeks nekretnina skočio za gotovo 2%.

Banka rezervi Novog Zelanda zadržala je svoju službenu gotovinsku stopu na 5,50%, držeći je na najvišoj razini u 15 godina, upozoravajući da je inflacija i dalje znatno iznad ciljanog raspona.

Očitanje kineskog indeksa menadžera nabave u proizvodnji i indeks cijena izdataka za osobnu potrošnju u SAD-u - preferirani mjerač inflacije Federalnih rezervi - trebaju biti objavljeni u četvrtak.

Australski S&P/ASX 200 ostao je nepromijenjen, dok je novozelandski referentni indeks S&P/NZX 50 porastao 0,5% nakon odluke RBNZ-a.

Indeks CSI 300 pao je 0,3%.

Japanski Nikkei 225 bio je nepromijenjen, a širi Topix porastao je za 0,1%. Nikkei 225 dosegnuo je rekord početkom tjedna.

Južnokorejski Kospi porastao je za gotovo 1%, rastući nakon dva uzastopna dana pada. Kosdaq s manjom kapitalizacijom dodao je 1,2%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index, Hang Seng, Kospi
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE