GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi porasli, analiziraju se rezultati američkih banaka

Azijska tržišta: Indeksi porasli, analiziraju se rezultati američkih banaka
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2023 / 07:10
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su porasla u srijedu jer ulagači probavljaju bolje od očekivanih rezultate s Wall Streeta.

Općenito, sezona zarade je bila na dobrom početku. Od S&P 500 kompanija koje su izvijestile, 84% premašilo je procjene dobiti, prema FactSet-u.

U Japanu je Nikkei 225 porastao za 1,07%, dok je Topix porastao za 0,96%. Poslovno raspoloženje među proizvođačima u Japanu opalo je u srpnju prvi put u šest mjeseci, prema istraživanju Reutersa Tankan, koje mjeri povjerenje među velikim japanskim tvrtkama.

Južnokorejski Kospi popeo se za 0,2%, a Kosdaq za 0,46% nakon što je u utorak dosegnuo najvišu razinu u više od 15 mjeseci.

U Australiji, S&P/ASX 200 se oporavio od gubitaka u utorak i porastao za 0,59%. Australija će vidjeti svoje podatke o nezaposlenosti u četvrtak, što se smatra kritičnim za središnju banku u pogledu toga hoće li nastaviti dizati stope.

Hongkonški indeks Hang Seng produžio je gubitke nakon pada od preko 2% u utorak, pri čemu je indeks skliznuo 1,12% u ranoj trgovini.

Tržišta u kontinentalnoj Kini bila su mješovitija, sa Shanghai Compositeom koji je porastao za 0,19% i Shenzhen Componentom neznatno padom.

Tijekom noći u SAD-u sva su tri glavna indeksa porasla, pri čemu je Dow Jones Industrial Average porastao za 1,06% i zabilježio svoj sedmi uzastopni dan rasta i najduži pobjednički niz od ožujka 2021. Nasdaq Composite popeo se za 0,76%, dok je S&P 500 dobio 0,71 %.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE