GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi stadion Osijeka bit će završen do kraja godine

Novi stadion Osijeka bit će završen do kraja godine
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2022 / 10:45
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
OSIJEK - Radovi na stadionu i kampu na desnoj obali Drave dobili su novi, vjerojatno i konačni rok završetka.

”NK Osijek je tražio od grada da se produži rok izgradnje stadiona i kampa na Pampasu do 31. prosinca ove godine. Cijena cjelokupnog projekta iznosi 60 milijuna eura”, izvijestili su iz gradske uprave.

Drugi je ovo put da je pomaknut rok izgradnje, u jesen 2020. klub iz Gradskog vrta tražio je, i dobio, suglasnost s pomicanjem roka s lipnja 2021. na lipanj 2022., a kao razlog tada je navedena novonastala situacija zbog pandemije koronavirusa, koja je dodatno zakomplicirala i otežala, kako izvođenje samih radova, tako i isporuku materijala i sirovina za nesmetano funkcioniranje gradilišta.

U međuvremenu su se dogodile promjene i na samom gradilištu. Koncem prošle godine potpisan je ugovor s austrijskim građevinskim koncernom Strabagom za drugu fazu radova, a prije nekoliko tjedana je raskinut ugovor s Eurokamenom koji je bio angažiran na prvoj fazi izgradnje.

U tjednima koji slijede trebali bi biti vidljivi bitni pomaci na samoj građevini.

Inače, stadion na Pampasu primat će 12.850 gledatelja, bit će prvi u Hrvatskoj koji će biti u potpunosti natkriven i prvi će u službenom nazivu imati sponzorsko ime, a što će klubu nekoliko godina osigurati konstantan izvor prihoda.

Tagovi: NK Osijek, stadion Osijeka, Strabag, Eurokamen
PROČITAJ I OVO
Arsenal preskočio City na vrhu
PREMIERSHIP
Arsenal preskočio City na vrhu
LONDON - Nogometaši Arsenala vrstili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1:0 (1:0) gostujućom pobjedom protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u jedinoj utakmici 37. kola igranoj u nedjelju.
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
ŠOKANTNO
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
RIM - Đoković nije uspio izboriti osminu finala Mastersa u Rimu.
Danci ponizili hrvatske rukometaše
KATASTROFA
Danci ponizili hrvatske rukometaše
ZAGREB - U dvoboju zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37 (6:16).
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
LAZIO
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
RIM - Lazio je u nedjelju u utakmici 36. kola talijanskog prvenstva kod kuće s 2:0 svladao Empoli i tako se vratio na pobjedničke staze nakon što je prošlo kolo remizirao u gostima protiv Monze.
Salve pohvala na račun Modrića
POHVALE
Salve pohvala na račun Modrića
MADRID - Hrvatski kapetan oduševio je protiv Granade, a trener Real Madrida Carlo Ancelotti pohvalio ga je nakon utakmice te otkrio na što je fokusiran premda mu ugovor istječe za mjesec i pol dana
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE