GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ante Budimir slomio tri rebra

Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 08:27
Autor: SEEbiz / index.hr
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.

No izveo ga je komično nespretno. Njegova neuspješna panenka završila je samo na pokušaju onemogućenom time što se Budimir spotaknuo o svoju nogu i umjesto da je uputio udarac, loptu je praktično dodao suparničkom golmanu. Video Budimirovog promašaja je naravno viralan, a televizijski i komentatori na društvenim mrežama proglasili su ga "najgorim penalom ikad".

Budimir je tako sedam kola prije kraja ostavio Osasunu bez važnog boda u borbi za Europu, ali kasno noćas njegov klub otkrio je da mu je to još i najmanji problem. Naime, u 2 poslije ponoći Osasuna je objavila da je napadač koji je ove sezone u La Ligi postigao golova kao Bellingham i koji je efikasniji od Griezmanna, Lewandowskog i Viniciusa, protiv Valencije pretrpio tešku ozljedu.

"Odmah nakon utakmice Ante Budimir odvezen je u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio ozbiljnu traumu u predjelu prsnog koša. Točnije, slomio je tri rebra. Primio je sredstva protiv bolova. Noć će provesti u bolnici, a u utorak će biti podvrgnut dodatnim pretragama."

Ovo je jako loša vijest ne samo za Osasunu nego i za reprezentaciju Hrvatske. Budimir je daleko najefikasniji napadač Zlatka Dalića, k tome u jednoj od najjačih svjetskih liga. I onda se ovako teško ozlijedio samo dva mjeseca prije prve utakmice Hrvatske na Euru, 15. lipnja protiv Španjolske. Budimir je inače jesenas golom za pobjedu nad Latvijom u zadnjem kolu kvalifikacija omogućio Hrvatskoj izravan odlazak na EP.

Budimir je u studenom prošle godine postao heroj Hrvatske u kvalifikacijama za Euro. Iz trećeg plana i nakon godinu dana bez poziva u reprezentaciju je, što zbog svoje sjajne forme u Osasuni, što zbog ozljeda i otkaza Brune Petkovića i Marka Livaje, postao prvi napadač u dvije posljednje i ključne utakmice.

Tagovi: budimir, osasuna
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE