GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogromna razlika u cijeni kvadrata između pojedinih kvartova u Zagrebu

Ogromna razlika u cijeni kvadrata između pojedinih kvartova u Zagrebu
ODSTUPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2023 / 07:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveća potražnja za stanovima u Zagrebu je u četvrti Trešnjevka jug. Ujedno je ondje i najveća prosječna tražena cijena po kvadratu od gotovo 3400 eura. Najjeftinije su Sesvete, u kojima se cijena kreće oko 2195 eura

Podaci su to analize koju je tportal dobio od oglasnika Njuškalo. Iz nje je vidljivo da je u ovoj godini snažno porasla potražnja za stanovima u gotovo svim četvrtima Zagreba, ali i u okolnim gradovima.

U odnosu na 2022., rastom potražnje prednjače četvrti Novi Zagreb - zapad (46,17 posto), Črnomerec (41,68 posto) i Pešćenica - Žitnjak (39,08 posto).

Kad se gledaju okolni gradovi, stanovi se najviše traže u Velikoj Gorici, Zaprešiću i Samoboru, a u posljednjih godinu dana najviše je porastao interes za stanove u Jastrebarskom (+25,30 posto), Dugom Selu (9,16 posto) i Zaprešiću (8,14 posto).

Razlika u cijenama između pojedinih zagrebačkih četvrti je značajna. Kao što je već navedeno, kvadrat u Sesvetama čak je za 1200 eura jeftiniji nego u četvrti Trešnjevka jug, a koja obuhvaća kvartove Horvati, Srednjaci, Jarun, Knežija, Prečko i Vrbani.

Druga najskuplja četvrt je Gornji grad - Medveščak s cijenom od 3252 eura po kvadratu. Slijede Trnje s 3249 eura, Donji grad s 3236 eura i Maksimir s 3217 eura. Iznad 3000 eura još su Trešnjevka sjever s 3124 eura po kvadratu i Črnomerec s 3005 eura.

Važno je istaknuti da se radi o traženim cijenama, a ne o stvarnim tržišnim vrijednostima. Naime, prema podacima Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, prosječna razlika između tražene i realizirane cijene u Hrvatskoj iznosi oko 15 posto.

Tagovi: nekretnine, stanovi, Zagreb, črnomerec, centar, sesvetem trešnjevka
PROČITAJ I OVO
Ovo je najskuplji grad za kupnju nekretnine u Hrvatskoj
TRENDOVI
Ovo je najskuplji grad za kupnju nekretnine u Hrvatskoj
ZAGREB - Što će se događati na tržištu nekretnina? Hoće li cijene i dalje rasti? Kako do stana? Zašto su cijene starih stanova na neatraktivnim lokacijama prenapuhane?
Za sada nema znakova poboljšanja u njemačkoj stanogradnji
ZASTOJ
Za sada nema znakova poboljšanja u njemačkoj stanogradnji
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj i dalje se suočavaju s ozbiljnim problemima u području stanogradnje.
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
TRENDOVI
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
BERLIN - Stanarine u Njemačkoj rastu zbog manjka stambenog prostora u uvjetima visokih troškova gradnje i kredita koji su zakočili građevinski sektor i potražnju, spustivši cijene kvadrata, prema izvješću udruženja banaka.
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE