GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerumove nekretnine predane u posjed Čermaku i novim vlasnicima

Kerumove nekretnine predane u posjed Čermaku i novim vlasnicima
POSJED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2021 / 12:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački sud u Splitu predao je u posjed novim vlasnicima tri prestižne nekretnine Keruma d.o.o u stečaju - bivše zagrebačko kino Central i legendarni restorani Šumski dvor koje je preuzela tvrtka Ivana Čermaka te zgradu robne kuće u Zadru koju je preuzela solinska tvrtka Tenant.

Te nekretnine svojevremeno su bile procijenjene na 36,65 milijuna kuna, a nekretnina najveće vrijednosti je bivši restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok procijenjena na čak 15,17 milijuna kuna koju je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. u "valu kupovine" nekretnina po Zagrebu.

Time je, kako se u medijima tada isticalo, zaokružio širenje svojeg poslovnog carstva u Zagrebu, kupivši devet lokala u užem centru, uključujući caffe bar Bulldog, vilu na Tuškancu te bivše kino Central procijenjeno na 9,95 milijuna kuna.

Poslovne prostore u lokalima je po tadašnjem pisanju medija kupovao za 8000 eura po kvadratu, a za nekretninu najveće vrijednosti – restoran Šumski dvor nagađa se da je izdvojio čak pet milijuna eura.

Kerum je i 2012. najavio obnovu tog sada derutnog i zapuštenog restorana s namjerom da će to "biti najekskluzivniji restoran u gradu, onakav kakav Zagreb zaslužuje", no već 2016. ta nekretnina završila je pod ovrhom.

Novi vlasnik Ivan Čermak u svibnju je ove godine, pak, najavio kako ondje želi napraviti moderan restoran te da će taj projekt angažirati domaće i svjetske arhitekte.

"Dovest ćemo nešto novo u Zagreb, Zagrebu i Zagrepčanima. Investicija u svakom slučaju neće biti mala, spremni smo na to. To je ipak bio jedan kultni zagrebački restoran. Ja kao mlad sam isto bio vezan uz njega i to je više sentimentalna priča nego naš core business", kazao je Čermak

Osim bivšeg restorana, Čermak je od Keruma preuzeo i nekadašnje kino Central za koje također ima velike planove najavljujući otvaranje, kako je istaknuo, "pravog europskog noćnog kluba u koji će biti dobrodošle sve generacije ljudi, ekskluzive na svjetskom nivou".

Osim zagrebačkih nekretnina, novim vlasnicima iz solinske tvrtke Tenant predana je i poslovna zgrada – robna kuća na Boriku u Zadru svojevremeno procijenjena na 11,53 milijuna kuna kao i oko 4000 kvadrata zemljišta.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenom 2018.

Tagovi: Željko Kerum, Ivan Čermak, kino Central, Šumski dvor
PROČITAJ I OVO
Ovo je najskuplji grad za kupnju nekretnine u Hrvatskoj
TRENDOVI
Ovo je najskuplji grad za kupnju nekretnine u Hrvatskoj
ZAGREB - Što će se događati na tržištu nekretnina? Hoće li cijene i dalje rasti? Kako do stana? Zašto su cijene starih stanova na neatraktivnim lokacijama prenapuhane?
Za sada nema znakova poboljšanja u njemačkoj stanogradnji
ZASTOJ
Za sada nema znakova poboljšanja u njemačkoj stanogradnji
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj i dalje se suočavaju s ozbiljnim problemima u području stanogradnje.
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
TRENDOVI
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
BERLIN - Stanarine u Njemačkoj rastu zbog manjka stambenog prostora u uvjetima visokih troškova gradnje i kredita koji su zakočili građevinski sektor i potražnju, spustivši cijene kvadrata, prema izvješću udruženja banaka.
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE