GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić i skupina nogometaša pokupovali nekretnine u kojima posluju Konzumi

Bilić i skupina nogometaša pokupovali nekretnine u kojima posluju Konzumi
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 08:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nekadašnji hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić vlasnik je sedamdeset posto tvrtke koja posjeduje nekretninu u kojoj se nalazi Super Konzum na ulazu u Makarsku.

Bivši nogometaš Šime Vrsaljko također je kupio sedamdeset posto nekretnine u kojoj se nalazi Super Konzum u Velikoj Gorici, a nogometaš Ante Budimir s bivšim kapetanom Dinama Domagojem Antolićem osnivač je u tvrtki koja, pak, posjeduje nekretninu u kojoj je Super Konzum u Ivanić Gradu...

Sve to otkrio je danas dnevnik 24sata, pa smo tim tragom pregledali sudski registar i zemljišne knjige te utvrdili da je nogometaše zaista okupio poduzetnik Dario Bošnjak, koji se pojavljuje i u drugim kompanijama što također drže u svom vlasništvu nekretnine u kojima su se smjestile Konzumove trgovine. Bošnjak je na financijskim servisima povezan s 19 pravnih subjekata, a za 24sata je pismenim putem, kako su naveli, odgovorio:

- Radi se o komercijalnim nekretninama različitih koncepata, ali mahom usmjerenih na zakupne odnose od strane različitih velikih trgovačkih maloprodajnih lanaca prisutnih na teritoriju Hrvatske. Poslovni partneri s kojima kroz navedena trgovačka društva surađujem su dokazani i uspješni pojedinci iz područja sporta i poduzetništva. Svi relevantni podaci su dostupni kroz javne registre, a ulagačka strategija se definira među poslovnim partnerima bez potrebe javnog informiranja. S obzirom na to da se radi o privatnim investicijama, a u skladu s prethodno navedenim, ističem kako ne vidim interes javnosti za ovom temom.

Inače, radi se o tvrtki F&D RE Makarska d.o.o. koja je suvlasništvu Slavena Bilića i drži 70 posto kompanije, a Dobroslav Hrkać, Sanjin Ugarković i Dario Bošnjak drže po deset posto tvrtke. Nekretnina u Makarskoj, prema zemljišnim knjigama, do 2010. godine bila je u vlasništvu tvrtke Roto dinamic iz grupacije Fortenova, a potom Transeuropean Properties IV Supermakert 1 d.o.o. te ju je u siječnju 2022. godine preuzela tvrtka F&D RE Makarska d.o.o. sa sjedištem u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici. Tvrtka je 2022. prijavila ukupan prihod od 1,9 milijuna eura, a njezina osnovna djelatnost je upravljanje nekretninama uz naplatu ili na osnovi ugovora. Tvrtka je osnovana 2021. godine, nema zaposlenih, a njezini direktori su Ugarković i Bošnjak. Tvrtka ima u vlasništvu nekretninu u Makarskoj s poslovnom zgradom, dvorištem i skladištima te se prostire na više od 30 tisuća četvornih metara.

Potom je u tvrtki F&D RE Ivanić grad d.o.o. jedanaest suvlasnika, među kojima su napadač "vatrenih" Ante Budimir i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić, koji su kupili Super Konzum u Ivanić Gradu, te naravno Dario Bošnjak i Dobroslav Hrkać, koji su direktori. Tvrtka je osnovana 2021. godine, a nekretninu je, prema zemljišnim knjigama, kupila 2022. godine.

Te godine tvrtka je prijavila prihod od milijun eura, a na nekretnini je upisan teret odnosno kredit od 4,6 milijuna eura. Ta nekretnina je nekad bila u vlasništvu Konzum dd, ali je prodana tvrtki Energo-tehna nekretnine d.o.o., potom Transeuropean Properties IV Supermakert 1 d.o.o., te ju u prosincu 2021. godine preuzima subjekt F&D RE Ivanić grad d.o.o.

Također, trgovina Konzuma u Velikoj Gorici u vlasništvu je tvrtke 3D Real Estates No.1 d.o.o., u kojoj 70 posto posjeduje Brankica Vrsaljko povezana sa Šimom Vrsaljkom koji je nedavno okončao svoju nogometnu karijeru.

Tvrtka je osnovana 2020. godine i u njoj je ranije kao suosnivač bio i Dario Šimić, ali on više nije jedan od osnivača, te su sada stvarni vlasnici Vrsaljko sa 70 posto i Dario Bošnjak koji drži 30 posto suvlasništva. Tvrtka je 2021. godine prijavila prihod od 714, 3 tisuće eura, a 2020. godine je na nekretnini upisana zabilježba o kreditu od 4,6 milijuna eura, otkriva 24sata.

Tagovi: bilić, konzum, fortenova, vrsaljko, Ugarković, hrkać, budimir, bošnjak, antolić
PROČITAJ I OVO
Za sada nema znakova poboljšanja u njemačkoj stanogradnji
ZASTOJ
Za sada nema znakova poboljšanja u njemačkoj stanogradnji
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj i dalje se suočavaju s ozbiljnim problemima u području stanogradnje.
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
TRENDOVI
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
BERLIN - Stanarine u Njemačkoj rastu zbog manjka stambenog prostora u uvjetima visokih troškova gradnje i kredita koji su zakočili građevinski sektor i potražnju, spustivši cijene kvadrata, prema izvješću udruženja banaka.
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE