GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 16:46
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila niža za 72 centa nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 86,39 dolara.

Na američkom tržištu barelom s rokom isporuke u svibnju trgovalo se po 66 centi nižoj cijeni, od 82,07 dolara. U gotovo istom iznosu pojeftinio je i barel s rokom isporuke u lipnju, kliznuvši na 81,42 dolara.

Tržišta su jutros katapultirala izvješća zapadnih medija o eksploziji u blizini iranskog grada Isfahana. Američka tv kuća ABC izvijestila je, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika, da su izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu.

Iranska državna televizija objavila je da su "na nebu iznad Isfahana uočena tri drona. Aktivirao se sustav protuzračne obrane i uništio dronove". Iranski mediji ne spominju u izvješćima Izrael, a jedan analitičar rekao je za državnu televiziju da su dronovima upravljali ljudi koji su se infiltrirali u Iran.

Tehran je umanjio važnost incidenta i naznačio da ne planira odgovoriti. Poruku je najjasnije sročio visoki iranski dužnosnik, rekavši za Reuters da Teheran u ovom trenutku ne planira odgovor.

Tržišta strahuju od eskalacije otkada je Teheran najavio odgovor na izraelski napad na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije Damasku u kojem je poginulo nekoliko visokih iranskih vojnih dužnosnika i konzularnih službenika.

Tagovi: nafta, cijene nafte, Brent nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
NA MREŽI
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
KRŠKO - Električni generator Nuklearne elektrane Krško (NEK) danas je nakon remonta ponovno priključen na elektroenergetsku mrežu. Nakon provjera na maloj snazi snaga elektrane će se postupno povećavati, najavili su iz NEK-a.
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
PROMJENA NAMJENE
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
NEW YORK - Solarna industrija polako se širi američkim Srednjim zapadom, privučena povoljnim najmom zemljišta, pristupom elektroenergetskom sustavu i državnim poticajima. Najbolje poljoprivredno zemljište mijenja namjenu, možda nepovratno, upozoravaju eksperti.
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE