GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu

Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Volkswagen radnici u Chattanoogi, Tennessee, velikom su većinom glasali da se pridruže Ujedinjenim automobilskim radnicima - obilježavajući veliku prekretnicu za sindikat i njegovu prvu uspješnu organizacijsku akciju proizvođača automobila izvan velike trojke Detroita.

Sindikalno organiziranje prošlo je sa 73% glasova, ili 2628 radnika, u potpori UAW-u, prema Nacionalnom odboru za radne odnose, koji je nadgledao izbore. Ukupno je otprilike 3620, ili oko 84%, od 4326 kvalificiranih radnika VW-a glasalo na izborima, rekao je NLRB. Sedam glasačkih listića je osporeno, a tri su poništena.

"U povijesnoj pobjedi, ogromna većina radnika Volkswagena u Chattanoogi, Tennessee, glasala je za pridruživanje UAW-u", rekao je sindikat u priopćenju u petak navečer prije nego što je NLRB objavio službene rezultate. “Dok se glasovi i dalje zbrajaju, ishod je jasan: radnici Volkswagena u Chattanoogi prvi su automobilski radnici s juga izvan Velike trojke koji su osvojili svoj sindikat.”

NLRB i dalje mora potvrditi rezultat, ali osim bilo kakvih neočekivanih problema ili izazova, tvrtka je dužna pregovarati u dobroj vjeri sa sindikatom. Razgovori mogu biti izravni ili prvo preko posrednika.

Strane imaju pet radnih dana za podnošenje prigovora na izbor, navodi NLRB. Ako nema prigovora, rezultat će biti ovjeren.

VW je potvrdio pobjedu UAW-a u objavi u petak navečer, ali je ponudio malo dodatnih komentara.

"Pričekat ćemo potvrdu rezultata od strane NLRB-a", rekla je tvrtka. "Volkswagen zahvaljuje svojim radnicima u Chattanoogi što su glasali na ovim izborima."

Očekuje se da čelnici i pristaše UAW-a iskoriste pobjedu kao polazište sindikalne organizacijske kampanje bez presedana za 13 proizvođača automobila u SAD-u nakon velikih prošlogodišnjih ugovora s General Motorsom, Ford Motorom i Stellantisom, matičnim Chryslerom.

Tagovi: volkswagen, tennesee, sindikat
PROČITAJ I OVO
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
BLIZU USPJEHA
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
NEW YORK - Dionice Tesle snažno su porasle u ponedjeljak, u ritmu svog najboljeg dana od ožujka 2021., nakon što je proizvođač električnih automobila prošao značajnu prekretnicu za uvođenje svoje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE