GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija

Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 09:08
Autor: SEEbiz
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.

Oba mu otvaraju vrata za sudjelovanje u utrkama automobila izdržljivosti, uključujući i čuvenu 24 sata Le Mansa.

Akrapovič udružuje snage s Ferrarijem u preostalih sedam utrka ovogodišnjeg FIA WEC Svjetskog prvenstva u izdržljivosti. Dvije tvrtke već su sudjelovale na utrci u talijanskoj Imoli, koja se održala prije tjedan dana, sljedeća utrka bit će u Belgiji, nakon čega slijedi poznata utrka 24 sata Le Mansa u Francuskoj sredinom lipnja. Sezona će se nastaviti utrkama u Brazilu, SAD-u i Japanu, a završit će u Bahreinu u studenom. Tim Ferrari AF Corse natjecat će se s dva trkaća automobila Ferrari 499P za koje Akrapovič također razvija određena tehnička rješenja.

"Svi u tvrtki jako smo sretni zbog novog partnerstva", sažimaju se u priopćenju riječi predsjednika Uprave Akrapoviča Davorina Dobočnika.

"Postati tehnički partner u programu Ferrari Hypercar za nas je velika čast i svi se veselimo bliskoj suradnji s Ferrarijem", rekao je. Dodao je da tvrtka jedva čeka vidjeti kako će se odvijati ostatak sezone i kamo će ih ovo partnerstvo odvesti u smislu razvoja novih tehnologija i rješenja za Ferrari 499P.

U utrkama izdržljivosti već nastupa još jedan automobilski div, Lamborghini, koji također koristi Akrapovičev ispušni sustav. Akrapovič je u veljači postao tehnički partner Lamborghinijevog sportskog odjela Squadra Corsa. Ugovor predviđa da će slovenski proizvođač od sezone 2024. opremati trkaći automobil Lamborghini SC63 LMDh. Ovaj je s Akrapovičevim ispušnim sustavom prvi put izašao na stazu u ožujku kada je sudjelovao na utrci Qatar 1812 km, kojom je otvorena sezona FIA WEC prvenstva.

Tvrtka Akrapovič ima bogatu trkaću povijest jer su trkači koji koriste njezine ispušne sustave već osvojili 175 naslova svjetskog prvaka.

Tvrtka posluje u najsuvremenijim tvornicama u Črnomlju i Ivančnoj Gorici, a svoje proizvode prodaje u više od 80 zemalja.

Tagovi: Akrapovič, Ferrari, Lamborghini, dobočnik
PROČITAJ I OVO
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
UŠTEDE
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
MILANO - Automobilski inženjeri u Europi i SAD-u mogu zaraditi godišnju plaću u rasponu od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. S obzirom na to da se europski proizvođači bore za smanjenje troškova, scena trenutno zapošljava inženjere u Južnoj Americi, Africi i Aziji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE