GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže

BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.

Proizvođač automobila sa sjedištem u Münchenu izvijestio je o padu profitne marže u prvom tromjesečju u svom automobilskom segmentu jer su stalno viši troškovi opterećivali njegovu krajnju granicu, a potražnja za luksuznim automobilima u Kini ostala je prigušena.

Marža prije oporezivanja njemačkog premium proizvođača automobila u segmentu automobila pala je na 8,8% sa 12,1% godinu dana ranije i ispod 9,2% koliko su očekivali analitičari u konsenzusu koji je sastavila tvrtka.

Prihodi u prvom tromjesečju blago su pali unatoč povećanju prodaje automobila od 1,1%.

Tijekom pandemije nestašice u opskrbnom lancu značile su da su proizvođači automobila mogli naplaćivati više cijene za svoja vozila i mogli su prodavati automobile koji dolaze iz najma po većoj cijeni zbog velike potražnje za rabljenim automobilima.

BMW ulaže velika sredstva u električna vozila i obnove modela u cijeloj svojoj liniji i očekuje rekordnu potrošnju ove godine, u odnosu na 7,5 milijardi eura prošle godine.

"Ove godine bit će važnije nego ikad održati naš strateški smjer", rekao je glavni financijski direktor Walter Mertl u izjavi. "Ulaganja potrebna u digitalnu i električnu budućnost naše tvrtke najveća su ikada."

BMW-ovi rivali, Mercedes Benz i Porsche također puno troše dok se njemački proizvođači automobila pokušavaju uhvatiti u koštac s rastućom konkurencijom na tržištu električnih vozila iz Kine i Tesle.

Dobit grupe prije oporezivanja u prvom tromjesečju pala je 18,9% na 4,1 milijardu eura (4,40 milijardi dolara), ali je premašila 3,9 milijardi očekivanih analitičara.

Prodaja potpuno električnih automobila porasla je 28% na 83.000 vozila u kvartalu.

Tagovi: BMW, MERCEDES, PORSCHE, AUTOMOBILI
PROČITAJ I OVO
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
DIVERZIJA
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
ZAGREB - Večernji list je u posjedu prijave incidenta koja je podnesena SOA-i o curenju 2.444.587 zapisa o vozilima 1.195.052 fizičkih osoba – sadrže njihova imena, adrese, OIB-e, JMBG-e, datume rođenja, registracije i ostale podatke o vozilima i njihovim policama osiguranja.
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
STAVOVI
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
PARIZ - Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da ne podržava nedavnu najavu predsjednika Bidena o carinama na električna vozila kineske proizvodnje.
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
REZOVI
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
STUTTGART - Poznata kompanija Mercedes želi ukinuti više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere već su provedene u njemačkim tvornicama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE