GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Zagreb: 5,7% više putnika u 2014.

Zračna luka Zagreb: 5,7% više putnika u 2014.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2015 / 19:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Protekla je godina bila izuzetno uspješna za Međunarodnu zračnu luku Zagreb, s obzirom na to da je ostvaren kontinuiran rast prometnih rezultata u segmentu broja putnika, a prema trenutnim najavama trend rasta očekuje se i u 2015. godini.

Međunarodna zračna luka Zagreb je, nakon rekordnog kolovoza, i u nastavku godine ostvarila povećanje prometa putnika, tako da je do kraja 2014. godine zabilježen kumulativni porast broja putnika od 5,7 posto.

Tijekom 2014. godine u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb je s prometovanjem započelo pet novih kompanija: KLM, European Coastal Airlines, Eurolot, Fly Dubai i Air Serbia, a neke od kompanija povećale su broj frekvencija na postojećim letovima. Uz to, važan generator prometa u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb je svakako i turistički potencijal Zagreba, koji je tijekom 2014. godine također doživio svoj procvat, a hrvatska metropola se sve više nameće kao jedan od najčešćih izbora za kratka, tzv. city break putovanja.

„Međunarodna zračna luka Zagreb je nedavno proslavila svoju prvu obljetnicu, čime smo obilježili kraj vrlo uzbudljive godine u kojoj smo započeli s upravljanjem zagrebačkom zračnom lukom te radovima na izgradnji novog putničkog terminala. Istovremeno, završili smo modernizaciju postojećeg terminala, zabilježili pozitivne rezultate i to tijekom cijele godine, privukli nove zrakoplovne prijevoznike u Zagreb te osnažili suradnju s postojećima. Radovi na izgradnji novog putničkog terminala idu prema predviđenom planu i sve nam to daje za pravo da s optimizmom gledamo u budućnost projekta koji će svoj puni potencijal dostići upravo otvaranjem novog putničkog terminala, kad i za zagrebačku zračnu luku počinje novo razdoblje – pozicioniranja kao važnog regionalnog čvorišta", izjavio je Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, te podsjetio kako je Zagreb kao glavni grad Republike Hrvatske, s jedne strane, te popularna turistička destinacija s druge strane, u izvrsnoj poziciji dodatno osnažiti svoju prometnu mrežu.

Na povećanje prometa tijekom 2014. godine utjecalo je i povećanje broja rotacija i veličine flote pojedinih kompanija. Tako je Korean Air povećao broj rotacija s 4 na 10, Air Nostrum je uveo dodatnih 10 frekvencija na linijama za Valenciju i Madrid, Onur Air i Coredon Airlines su uveli letove dva puta tjedno do Antalyje tijekom listopada i studenog, a zrakoplovni prijevoznici El Al, Lufthansa, British Airways i Iberia dolazili su s većim tipom zrakoplova.

Očekuje se da će trend rasta prometa i broja frekvencija biti nastavljen i u 2015. godini, zahvaljujući i rezultatima te efektima novih zrakoplovnih prijevoznika koji su uveli letove iz Zagreba u zimskom redu letenja kao i najavama drugih linija.

Tagovi: Zračna luka Zagreb, Air Serbia, KLM, Fly Dubai, Eurolot, Bruno Mazurkiewicz
PROČITAJ I OVO
Franck pokrenuo webshop
POTEZI
Franck pokrenuo webshop
ZAGREB – Franck je predstavio svoj službeni webshop, novi prodajni kanal osmišljen prema potrebama i navikama modernih potrošača.
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza
POREZI
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza

BRUXELLES - Europska komisija razmatra novi korporativni porez kojim bi financirala otplatu duga vezanog za planirana izdvajanja za pomoć europskim gospodarstvima i sektorima najteže pogođenima koronakrizom, objavila je u ponedjeljak Komisija.

Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE