GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Zadar ne odustaje od direktnih letova za Kinu

Zračna luka Zadar ne odustaje od direktnih letova za Kinu
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2017 / 19:06
Autor: SEEbiz
ZADAR - Predostavnici Zračne luke Zadar ovih su se dana sastali s kineskim veleposlanikom Hu Zhaomingom kako bi ponovno razmotrili pitanje direktnih letova za NR Kinu.

Novi direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić i gradonačelnik Zadra Branko Dukić kineskog su veleposlanika upoznali s planom razvoja Zračne luke Zadar, kao i mogućim letovima između dviju zemalja.

- Sastanak je organiziran u suradbnji sa Zadarskom županijom kao nastavak napora menadžmenta na uspotavi poslovne suradnje s kineskim tour operatorima i zračnim prijevoznicima, rečeno je u priopćenju.

Napori na uspostavi letova traju već tri godine, a uz Zračnu luku i lokalne vlasti vrlo je aktivna Kinesko juugoistiočno europska poslovna asocijacija (CSEBA). U travnju su u NR Kini vođeni razgovori o novom direktnom letu Guangzhou-Zadar. Razgovori s kineskom stranom vođeni su uz posredovanje CSEBA-e te nazočnost hrvatskog veleposlanika u Kini Nebojše Koharovića, a sudjelovala je i tadašnja direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić. Za letove je bio zainteresiran kineski prijevoznik China Southern Airlines, no do realizacije nije došlo zbog nedovoljne dužine uzletno-sletne staze. 

U China Southern Airlinesu su najviše bili zabrinuti stoga što je dužina uzletno-sletne staze dužine 2500 metara. To stvara dodatna ograničenja za tip zrakoplova koji bi letio na ruti Guangzhou - Zadar. 

Čini se da je sada ne dnevnom redu investicija koja će riješiti taj problem.

- Ostale infrastrukturne zahvate i investicije koje se tiču airsidea, odnosno vanjskih površina, moramo koordinirati s našim vlasnicima, jer se radi o znatnim sredstvima koja je potrebno uložiti za daljnji razvoj. Tu, uz već spomenutu stajanku, prvenstveno mislim na produljenje uzletno-sletne staze s 2500 na 3200 metara, čime bi se omogućilo slijetanje svih kategorija zrakoplova u Zadar. Navedena investicija je potrebna kako bi luka Gaženica mogla zaživjeti u svom punom smislu, pa tako i kao matična luka za brodove namijenjene kružnim putovanjima. Naime, navedenim investicijama bi se omogućilo slijetanje zrakoplova znatno većeg kapaciteta putnika, što je nužno prigodom dopreme većeg broja putnika u matičnu luku za kružna putovanja - kaže Klišmanić za Zadarski list.

Tagovi: Zračna luka Zadar, Josip Klišmanić, Hu Zhaoming, Luka Zadar, China Southern Airlines, CSEBA, Irena Ćosić
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE