GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka u Leipzigu kreirala malo čudo

Zračna luka u Leipzigu kreirala malo čudo
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 17:34
Autor: SEEbiz
LEIPZIG - Zračna luka Leipzig-Halle u istočnoj Njemačkoj postala je prva u zemlji koja je zabilježila više letova u jednom mjesecu nego u istom razdoblju prije pandemije covida-19.

U kolovozu je tamošnja kontrola zračnog prometa navela 6.693 polijetanja i letova, što je pet posto više nego u kolovozu 2019. godine.

Zračna luka Leipzig-Halle prošlog je mjeseca zabilježila porast broja zračnih putnika, kao i povećan zračni teretni promet, izvijestila je ovog tjedna njemačka novinska agencija dpa.

Međutim, to je drugo najvažnije teretno čvorište u zemlji, što je u tom svjetlu također važno za logističkog diva DHL. Stoga pandemija nije utjecala na otkazivanje letova koliko na druge zračne luke u Njemačkoj.

Dpa je za usporedbu donio i podatke iz zračne luke Frankfurt, najveće u Njemačkoj. U kolovozu su zabilježena 28.882 polijetanja i slijetanja, što predstavlja 62 posto letova u kolovozu 2019. godine.

Tagovi: Zračna luka u Leipzigu, Leipzig Halle
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE