GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Dubrovnik će ostvariti maksimalno 30% prvotno planiranog prometa u 2020.

Zračna luka Dubrovnik će ostvariti maksimalno 30% prvotno planiranog prometa u 2020.
TUŽNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Zračna luka Dubrovnik suočena je s izuzetno zahtjevnom ljetnom sezonom kada zrakoplovne kompanije nastavljaju otkazivati svoje poslovanje u gradu zbog epidemije coronavirusa Covid-19 i očekivanog pada potražnje za putovanjem nakon pandemije.

Prema riječima generalnog direktora Frana Luetića, aerodrom predviđa da će ove godine obraditi samo 30% planiranog prometa, u najboljim slučajevima, piše Ex-Yu Aviation News. Do sada su American Airlines i Qatar Airways otkazali sve svoje planirane operacije u Dubrovniku za ovu godinu, dok će Lufthansa, airBaltic, Enter Air, Jet2, Finnair i Volotea znatno smanjiti svoje poslovanje. 

"Svjedoci smo nečega što smo ikad vidjeli u mirnodopsko vrijeme. Ostali smo bez ikakvog prometa ", rekao je Luetić.

Zračna luka Dubrovnik zatvorena je od 19. ožujka. U izjavi za ovaj tjedan rečeno je da će joj vrata ostati zatvorena barem 2. svibnja. Očekuje se da će se neki domaći letovi nastaviti sljedećeg mjeseca, no većina međunarodnih usluga vjerojatno se neće nastaviti prije lipnja.

Zračna luka procjenjuje da će tijekom prve polovine godine zabilježiti 9,5 milijuna eura neto gubitka. Unatoč rezultatu, nitko od njegovih 387 članova osoblja neće biti otpušten, iako će sudbina 162 sezonskih radnika ovisiti o potpori koju hrvatska vlada pruža svojim zračnim lukama u sklopu mjera za poticanje gospodarstva nakon pandemije.

Očekivalo se da će Zračna luka Dubrovnik imati rekordno ljeto s porastom od 4% u ukupnom prometu. Umjesto toga, tijekom prvog tromjesečja dočekalo je 72.406 putnika, što je za 38,6% manje u odnosu na 2019. Zračna luka zasad je zaustavila sva tekuća nebitna ulaganja, ali razmišlja o kupnji termalnih kamera, koje mjere tjelesnu temperaturu ljudi, nakon što se obnovi operacije. 

Tagovi: Zračna luka Dubrovnik, Frano Luetić, Lufthansa, airBaltic, American Airlines, Dubrovnik,Qatar Airways, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE