GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoran Bogdanović kupio 228 dionica Turisthotela

Zoran Bogdanović kupio 228 dionica Turisthotela
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2018 / 10:10
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Zoran Bogdanović kupio je ovih dana 228 dionica Turisthotela na što je utrošio oko 620 tisuća kuna.
Jedan od najaktivnijih malih investitora na Zagrebačkoj burzi time je učvrstio devetu poziciju u vlasničkoj strukturi Turisthotela (ZSE:TUHO-R-A) s 2,95 posto udjela odnosno 10.814 dionica.

Turisthotel je objavio vrlo dobre rezultate za prvih devet mjeseci ove godine. Turisthotel je u prvih devet mjeseci ostvario operativnu dobit (EBITD) od 104,328 milijuna kuna što je 5,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju,  dok  pokazatelj EBITDA iznosi  133,902 milijuna kuna i veća je za 9,6%.

Financijski prihodi iznose 1,688 milijuna kuna i manji su za 44,5%,  dok  financijski rashodi  iznose 2,727 milijuna kuna,  veći su za 75,6%. Bruto dobit Grupe iznosi 103,288 milijuna kuna i veća je za 3%. Ovi pokazatelji do kraja godine bit će slabiji zbog sezonskog karaktera poslovanja, koji se najvećim dijelom  prihodovno realizira do kraja ovog perioda.

Ukupni konsolidirani prihodi Grupe iznose  264,589 milijuna kuna i veći  su za 12,5%, od čega poslovni prihodi iznose  262,902 milijuna kuna i veći su za 13,2%.

Bogdanović je osim u turisthotelu, u TOP 10 vlasnika Ilirije, Plave lagune i Tankerske plovidbe, a ukupni portfelj u sve četiri kompanije vrijedi mu 55,45 milijuna kuna.
Tagovi: Zoran Bogdanović, Turisthotel, ZSE:TUHO-R-A, Ilirija, Tankerska plovidba, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
ODUSTAJANJE
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
BANJA LUKA - Konkurencijsko vijeće BiH je obustavilo postupak u vezi sa prijavom koncentracije koju je još prije dvije godine podnio Mtel a.d. Banja Luka za sticanje potpune kontrole nad privrednim subjektom "KTV E-G-E" d.o.o. Doboj Jug, objavljeno je.
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
LIJEKOVI
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
ZAGREB - Pritisak veledrogerija i farmaceuta na hrvatsku Vladu nije slučajan jer se ovih dana dovršava prijedlog rebalansa proračuna za ovu i državne potrošnje za iduću godinu i, ako se sada ne nađe novac za dug, neće ni poslije.
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine
NESLUŽBENO
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine

SARAJEVO - Poznati njemački maloprodajni lanac "Lidl" razmatra mogućnost da narednih godina uđe na tržište BiH, navode njemačke ekonomske novine Lebensmittel zeitung.net

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE