GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek

Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
VRH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 09:19
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Poduzetnici urbane aglomeracije Osijek u 2019. godini su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 21,5 milijardi kuna, što je 76,5 posto ukupnih prihoda poduzetnika Osječko-baranjske županije, pokazuju podaci Fine.

Analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika na području Urbane aglomeracije Osijek koja obuhvaća tri grada (Osijek, Belišće i Valpovo) i 16 općina, pokazala je da je u 2019. na tom području poslovao 4.391 poduzetnik s 31.329 zaposlenih, što je prosječno 7,1 zaposlenih po poduzetniku.

Najviše je poduzetnika s područja grada Osijeka -3.249, a najmanje u općini Punitovci - 11.

Podaci Fine pokazuju da su poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek lani iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 318,9 milijuna kuna.

Od ukupnog broja poduzetnika promatranog područja, s dobitkom je poslovalo 2.917 ili 66,4 posto, a s gubitkom 1.474 ili 33,6 posto.

Poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek lani su ostvarili ukupne prihode od 21,5 milijardi kuna, što je povećanje od 9,6 posto u odnosu na 2018. godinu. Ukupni su rashodi su iznosili 21 milijardu kuna i veći su za 11,5 posto.

Među poduzetnicima Urbane aglomeracije Osijek, najveći prihod d 1,9 milijardi kuna je ostvarila tvrtka Žito iz Osijeka. Slijedi Belje plus s ostvarenih 1,1 milijardu kuna prihoda.

Prema produktivnosti, odnosno prihodu po zaposlenom, na prvom su mjestu poduzetnici općine Čepin s 1,14 milijuna kuna. Slijede poduzetnici općine Šodolovci sa 1,12 milijuna kuna te poduzetnici općine Koška sa 942 tisuće kuna po zaposlenom.

Za usporedbu, produktivnost poduzetnika na razini Hrvatske u 2019. godini iznosila je 821 tisuću kuna, a produktivnost Urbane aglomeracije Osijek 688 tisuća kuna, navode iz Fine.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata kod poduzetnika Urbane aglomeracije Osijek u 2019. je iznosila 4.854 kune, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu te 0,8 posto više od prosječne mjesečne nešto plaće obračunate zaposlenima kod poduzetnika Osječko-baranjske županije (4.817 kuna).

Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunana je zaposlenima kod poduzetnika u općini Kneževi Vinogradi (5.652 kuna), a najniža prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika u općini Čeminac (3.328 kuna).

Tagovi: Žito, Belje, urbana aglomeracija Osijek
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE