GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zijin potpisuje ugovor s Lukom Bar

Zijin potpisuje ugovor s Lukom Bar
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2021 / 07:08
Autor: SEEbiz
BAR - Ugovor vrijedan više od 10 miliona eura, početkom jula biće potpisan između AD "Luka Bar" i kompanije "Zijin" iz Bora. Uz to, očekuje se posjeta predstavnika kompanije HBIS iz Smedereva, sa kojima bi trebalo napraviti dogovor, koji će značiti i značajno veće količine rude gvožđa, koje će ići preko crnogorske luke.

Ovo je u ponedjeljak najavio Vladan Vučelić, izvršni direktor AD "Luke Bar", povodom jubileja 115 godina ove kompanije. Kako je rekao, ugovor koji će biti potpisan, definiše da će do kraja 2024. godine, preko "Luke Bar", otpremiti skoro dva miliona tona koncentrata bakra iz borskog "Zijina".

- To je kapitalno važan ugovor, Finansijska vrijednost je više od 10,5 miliona eura - istakao je Vučelić.

- U 2023. i 2024, kao i narednim koje slijede, samo sa poslovnim partnerom iz Bora imaćemo polovinu pretovara, koje je Luka ostvarivala u prošloj i prethodnim godinama. Treba zadržati i dosadašnje partnere, raditi na punoj valorizaciji Slobodne zone i koncesiji kamena sa brda Volujica, koju je dobila Luka.

Kako je istakao Vučelić, ugovori čije je potpisivanje izvjesno, potvrđuju da "Luka Bar" ulazi u zonu stabilnog poslovanja, što će se iskoristiti za dalji razvoj, kako bi postala mjesto od regionalnog značaja.

- U godinama koje slijede moramo slati dobre poruke iz Luke Bar koje će značiti sigurnost biznisa za partnere - istakao je Vučelić, prenose Novosti.

Tagovi: Zijin, Luka Bar, Vladan Vučelić, Zijin Mining Group, HBIS Group
PROČITAJ I OVO
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
Ghetaldus se širi u Sloveniji
ŠIRENJE
Ghetaldus se širi u Sloveniji
LJUBLJANA - Hrvatska optika Ghetaldus, koja ove godine slavi 64. godišnjicu postojanja svoje poslovanje odlučila je proširiti na Sloveniju.
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE