GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zhongya Nekretnine odabrane za kupca kumrovečkog Hotela Zagorje

Zhongya Nekretnine odabrane za kupca kumrovečkog Hotela Zagorje
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2019 / 12:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske na svojoj je današnjoj sjednici donijela odluku o izboru ponuditelja i prodaji Hotela Zagorje, odnosno, objekta bivše Političke škole u Kumrovcu. 

Interes za kupnju na nedavnom je natječaju jedina je iskazala kineska poduzetnica Jiang Yu, suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine. Kinezi će tako Političku školu kupiti za 14,1 milijuna kuna, a taj iznos moraju uplatiti u roku od 30 dana. 

U Vladinoj odluci stoji da će se s kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine.

Kupac će, osim kupoprodajne cijene, snositi i trošak procjene tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenom sudskom vještaku, u iznosu od 32.905 kuna, kao i trošak izrade energetskog certifikata u iznosu od 16.000 kuna.

Iz CSEBA-e ističu kako su zadovoljni današnjom odlukom Vlade.

- Očekujemo da ćemo nakon što u roku od 30 dana kompanija Zhongya Nekretnine uplati kupoprodajnu cijenu pristupiti izradi idejnog rješenja. Investicija će se fokusirati na razvoj kongresnog turizma, a sama investicija bilka bi vrijedna oko 200 milijuna kuna, rekao je Siniša Malus, komunikacijski menadžer CSEBA-e koja je posredovala kod ove investicije.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt ne krije zadovoljstvo.

– Danas smo posebno sretni što je Vlada potvrdila prodaju Političke škole. Očekivali smo tu odluku i to nam jako puno znači. Želio bih se zahvaliti ministru državne imovine Goranu Mariću, koji je stvarno počeo rješavati taj problem mrtvog kapitala, ne samo u Kumrovcu, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Želio bih istaknuti i kako je ovo plod rada, truda i zalaganja i mene kao načelnika, te mog tima. Zahvalio bih na suradnji i CSEBA-i, na čelu s njihovim predsjednikom Marijem Rendulićem, kao i gospođi Jiang Yu, koja će biti glavna investitorica u Kumrovcu – rekao je načelnik Šplajt.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Tagovi: Zhongya Nekretnine, Hotel Zagorje, Jiang Yu, Mario Rendulić, CSEBA, Robert Šplajt
PROČITAJ I OVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
Velika Britanija prva na svijetu odobrila Pfizerovo cjepivo
CJEPIVO
Velika Britanija prva na svijetu odobrila Pfizerovo cjepivo
LONDON - Velika Britanija prva je zemlja na svijetu koja je odobrila cjepivo protiv koronavirusa proizvođača Pfizer/BioNTech.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE