GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZET uvodi nove mjere zbog epidemije koronavirusa

ZET uvodi nove mjere zbog epidemije koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 22:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački električni tramvaj intenzivirao je mjere za sprečavanje širenja koronavirusa prema kojima od 18. ožujka neće biti moguć izravan kontakt s vozačima, u autobusima više neće biti moguća kupovina karata, a od ponedjeljka se uvodi ljeti vozni red za sve linije.

Kako se ističe u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici koronavirus.hr, ZET je počeo provoditi mjere koje imaju za cilj osigurati zaštitu zdravlja vozača javnog prijevoza.

Vozači više neće otvarati prva vrata kod ulaska putnika u autobuse i tramvaje te od 18. ožujka više neće biti moguća kupovina karata u autobusima. U autobusima su zalijepljene bijele trake koje odvajaju vozača i prva vrata od ostatka autobusa.

Uz to, povlače se stari tramvaji i autobusi te će se od ponedjeljka, 23. ožujka, primjenjivati ljetni vozni red za sve linije ZET-a.

Iz ZET-a podsjećaju da su s obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, od petka, 13. ožujka intenzivirali mjere za sprječavanje širenja zaraze te se svakodnevno dezinficiraju sva vozila, i to tri puta dnevno.

ZET je ranije uveo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a riječ je o svakodnevnom pojačanom čišćenju vozila s dezinfekcijskim sredstvima koja, prema navedenoj deklaraciji, uništavaju bakterije, gljivice i viruse. Osim klasičnog načina nanošenja, dezinfekcijska sredstva nanose se i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama.

Nadalje, kako bi bolje zaštitio svoje zaposlenike, ZET je osigurao dezinfekcijski sapun za pranje ruku te sredstva za dezinficiranje ruku za sve radnike, osigurao zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju doticaja s putnicima i vozilima, te proveo edukaciju radnika i putnika putem plakata o mjerama zaštite od koronavirusa koji su u svim vozilima ZET-a istaknuti na vidljivim mjestima.

"Naglašavamo kako se našim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno koristi stotine tisuća građana, koje servisira oko 4.000 radnika ZET-a te ćemo se i ubuduće pridržavati svih preporuka koje izdaju nadležna tijela, a radi smanjenja rizika od širenja ove zarazne bolesti", poručuju iz ZET-a.

Tagovi: Zagrebački električni tramvaj, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Boeing prekida proizvodnju modela 747
PREKID
Boeing prekida proizvodnju modela 747
SEATTLE - Kompanija Boeing planira prekinuti proizvodnju svog aviona 747 jumbo jet (preciznije 747-8) za dvije godine.
Kappa Star Limited povećao udjel u Krašu na preko 30 posto
DOKUP
Kappa Star Limited povećao udjel u Krašu na preko 30 posto
ZAGREB - Iz Kraša su izvijestili da su zaprimili Obavijest o dosezanju i prelasku praga od 30% glasačkih prava u Kraš d.d. Zagreb od dioničara KAPPA STAR LIMITED, društvo s ograničenom odgovornošću iz Nicosie, Cipar.
Budva naplatila dug od Đukanovićeve firme
NAPLATA
Budva naplatila dug od Đukanovićeve firme
BUDVA - Opština Budva uspela je da od kompanije "Global Montenegro" Mila Ðukanovića i njegovog kuma naplati poreski dug u iznosu od 111.000 evra.
HAC i ARZ za vikend naplatili 35 posto manje cestarine nego lani
CESTARINE
HAC i ARZ za vikend naplatili 35 posto manje cestarine nego lani
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka - Zagreb tijekom proteklog vikenda naplatili su ukupno 25,6 milijuna kuna cestarine, što je 35 posto manje nego u usporedivom lanjskom vikendu, izvijestio je HAC u ponedjeljak.
Telekom Srbija ušao u drugi krug tendera za kupovinu kosovskog operatera IPKO
DRUGI KRUG
Telekom Srbija ušao u drugi krug tendera za kupovinu kosovskog operatera IPKO
BEOGRAD - "Telekom Srbija" ušao je u drugi krug tendera za kupovinu kosovske telekomunikacione kompanije IPKO.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE