GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZET uvodi nove mjere zbog epidemije koronavirusa

ZET uvodi nove mjere zbog epidemije koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 22:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački električni tramvaj intenzivirao je mjere za sprečavanje širenja koronavirusa prema kojima od 18. ožujka neće biti moguć izravan kontakt s vozačima, u autobusima više neće biti moguća kupovina karata, a od ponedjeljka se uvodi ljeti vozni red za sve linije.

Kako se ističe u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici koronavirus.hr, ZET je počeo provoditi mjere koje imaju za cilj osigurati zaštitu zdravlja vozača javnog prijevoza.

Vozači više neće otvarati prva vrata kod ulaska putnika u autobuse i tramvaje te od 18. ožujka više neće biti moguća kupovina karata u autobusima. U autobusima su zalijepljene bijele trake koje odvajaju vozača i prva vrata od ostatka autobusa.

Uz to, povlače se stari tramvaji i autobusi te će se od ponedjeljka, 23. ožujka, primjenjivati ljetni vozni red za sve linije ZET-a.

Iz ZET-a podsjećaju da su s obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, od petka, 13. ožujka intenzivirali mjere za sprječavanje širenja zaraze te se svakodnevno dezinficiraju sva vozila, i to tri puta dnevno.

ZET je ranije uveo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a riječ je o svakodnevnom pojačanom čišćenju vozila s dezinfekcijskim sredstvima koja, prema navedenoj deklaraciji, uništavaju bakterije, gljivice i viruse. Osim klasičnog načina nanošenja, dezinfekcijska sredstva nanose se i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama.

Nadalje, kako bi bolje zaštitio svoje zaposlenike, ZET je osigurao dezinfekcijski sapun za pranje ruku te sredstva za dezinficiranje ruku za sve radnike, osigurao zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju doticaja s putnicima i vozilima, te proveo edukaciju radnika i putnika putem plakata o mjerama zaštite od koronavirusa koji su u svim vozilima ZET-a istaknuti na vidljivim mjestima.

"Naglašavamo kako se našim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno koristi stotine tisuća građana, koje servisira oko 4.000 radnika ZET-a te ćemo se i ubuduće pridržavati svih preporuka koje izdaju nadležna tijela, a radi smanjenja rizika od širenja ove zarazne bolesti", poručuju iz ZET-a.

Tagovi: Zagrebački električni tramvaj, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE