GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu: Poslušajte online konferenciju

Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu: Poslušajte online konferenciju
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 13:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, Women in Adria, u suradnji sa veleposlanstvom Kanade, L'Orealom Adria i Ramirom, organizira online konferenciju „Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu“.

Potaknuti činjenicom da je udio žena na vodećim pozicijama u znanosti i farmaceutskom biznisu u Hrvatskoj još uvijek na niskoj razini, organizatori ovom konferencijom žele potaknuti razgovor o položaju žena u znanosti te popularizirati znanstvene karijere i studije iz područja prirodnih znanosti. Online konferencija održat će se u četvrtak, 11. veljače 2021. s početkom u 9 sati, a svi zainteresirani mogu se registrirati ovdje.

Položaj žena u znanosti iznimno je važna tema te, iako u Hrvatskoj žene čine gotovo polovicu (48,4 %) zaposlenih na području znanosti u svim sektorima, njihov udio na vodećim pozicija još uvijek je na niskoj razini. Upravo će ovo biti glavna tema prve online konferencije koja će se fokusirati na žene u znanosti i farmaceutskom biznisu.

„Veleposlanstvo Kanade sa zadovoljstvom podržava ovaj događaj. Podržavamo osnaživanje žena u svakoj danoj prilici. Više žena u poslovnom svijetu, više žena u znanosti te više žena na pozicijama ekonomskog utjecaja dovodi do boljih rezultata, učinkovitijih istraživanja te više uključive i održivije trgovine i prosperitetnije međunarodne trgovine.", rekao je veleposlanik Kanade Alan Bowman.

„Žene sve više studiraju prirodne fakultete i na mnogima čine i više od polovice studenata. Međutim, to se ne odražava na njihovoj većoj zastupljenosti na vodećim pozicijama. Nadam se da ćemo im i ovom konferencijom pružiti uzore. Stakleni strop postoji i u znanosti i u biznisu, ali je isto tako puno toga na nama samima i vjerujem da će naše govornice sudionicama dati inspiraciju da prihvate nove izazove i izađu iz zone kofmora. “, rekla je Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria.

Prethodna je godina dodatno naglasila nužnost kontinuiranog ulaganja u znanost, čijem razvoju ključni doprinos daju žene znanstvenice. Iako brojna istraživanja upućuju na napredak po pitanju položaja i omjera žena i muškaraca na području znanosti, taj napredak je spor, posebice u istraživačkom sektoru. Kako bi pružile bolji uvid u to kako je biti žena u znanosti u Hrvatskoj, dobitnice prestižne stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ Antonia Ressler i Nataša Vučemilović-Alagić svojim će sudjelovanjem dodatno obogatiti sadržaj konferencije.

„U svojem izlaganju govorit ću o tome kako je biti jedina doktorandica u znanstvenom timu. Rekla bih da su sve to male, svakodnevne borbe, sitni ustupci i kompromisi koji posljedično utječu na ulogu u timu i na daljnji razvoj. Budući da kolege žele čuti moje mišljenje i cijene povratnu informaciju, izgleda da sam dobila neke od tih bitaka.“, rekla je Nataša Vučemilović-Alagić s Instituta Ruđer Bošković.
Glavni partneri konferencije su L'Oreal Adria i Ramiro, dok su pokrovitelji tvrtke Fidelta, Takeda, Sanofi i Pliva, a zahvaljujući podršci kanadskog veleposlanstva bit će omogućeno praćenje online konferencije i široj javnosti.

Više detalja o sudionicima konferencije možete pronaći na linku.

Tagovi: Women in Adria, Alan Bowman, Antonia Ressler, Nataša Vučemilović-Alagić, Ivana Matić, žensko poduzetništvo, Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu
PROČITAJ I OVO
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE