GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željko Vučemil preuzima RIZ-Odašiljače

Željko Vučemil preuzima RIZ-Odašiljače
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2021 / 19:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dvije tvrtke u vlasništvu Željka Vučemila, VMD Standard i Ivamil, podnijele su obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju RIZ-Odašiljača u stečaju nakon što su obavile dubinsko snimanje ove tvrtke.

Vučemilove tvrtke kao zajednica ponuditelja jedine su se javile na javni poziv vjerovnika o povećanju temeljnog kapitala, pri čemu ponuda nije smjela biti niža od 55,1 milijun kuna.

Taj je iznos i ponudila zajednica ponuditelja koja se obavezala da će ga uplatiti jednokratno, nakon pravomoćnosti rješenja o potvrdi stečajnog plana, uz garanciju banke kao osiguranje obveze. Stečajni upravitelj Darko Šket, koji se inače i sam jako zalagao za model dokapitalizacije kako bi se tvrtka RIZ-Odašiljači izvukla iz stečaja, vjeruje da će se Skupština vjerovnika pozitivno izjasniti o obvezujućoj ponudi i Stečajnom planu.

Platformu za završne korake omogućit će predstojeća skupština vjerovnika, na kojoj bi se trebalo potvrditi na Trgovačkom sudu u Bjelovaru od početka postupak vođen u dobrom pravcu, sukladno volji vjerovnika, ali da sad ide prema kraju.

Naime, nakon što je prispjela obvezujuća ponuda, na prijedlog upravitelja TS je na dan 17. lipnja sazvao skupštinu vjerovnika, radi odluka o prihvaćanju obvezujuće ponude i utvrđivanja roka za predaju prijedloga Stečajnog plana stečajnom sucu.

Šket predlaže da se rok za predaju prijedloga Stečajnog plana utvrdi s danom 30. lipnja, i kaže, to je moguće jer je veliki dio već pripremljen te je već u srpnju moguće da će vjerovnici glasovati o usvajanju Stečajnog plana.

RIZ-Odašiljači u stečaju su od jeseni 2019. godine. Pretežiti vlasnik RIZ Odašiljača je država zastupana po Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) koji drži 55,05 posto udjela, a drugi najveći dioničar je udruga malih dioničara s 17 posto vlasništva. Od početka 2019. godine dioničari su izvršili kadrovske promjene i u Upravi i u Nadzornom odboru društva, no, sudeći prema razvoju situacije, bez željenog učinka.

Tagovi: Željko Vučemil preuzima RIZ-Odašiljači, Darko Šket, VMD Standard, Ivamil
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE