GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željeznički promet iz Srbije prema Hrvatskoj samo do granice

Željeznički promet iz Srbije prema Hrvatskoj samo do granice
VLAKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2020 / 18:18
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Željeznički promet na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik prema Hrvatskoj privremeno je obustavljen radi sprečavanja širenja koronavirusa, priopćilo je u nedjelju javno poduzeće „Srbija voz“, dok autobusni prijevoznici očekuju mjere vlade Srbije.

Međunarodni vlakovi za Zagreb i Ljubljanu, koji su išli preko tog prijelaza, prometovat će do daljeg samo od Beograda do Šida i nazad.

Pojedina autobusna poduzeća privremeno su već obustavila polaske prema Austriji, Francuskoj.

Zbog zatvorenih granica u Sloveniji i BiH suspendirane su linije prema odredištima u tim državama, potvrđeno je Hini u autobusnom poduzeću „Lasta“.

U privatnom poduzeću BS Tours, koje ima kooperantski ugovor s „Filsom“ iz Pule, kažu da su „dosadašnji polasci o oba smjera bili redoviti", ali najavljuju da će pratiti razvoj događaja i slijediti propisane mjere.

Srbijanski prijevoznici očekuju da će srbijanska vlada, prateći razvoj situacije s prometnim ograničenjima u državama regije, proglasiti privremenu obustavu međunarodnog prometa.


Za nedjelju navečer u 20 sati najavljeno je obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a očekuje se da će priopćiti nove mjere u borbi za suzbijanje koronavirusa.

Jedna od mjera bi mogla biti obustava nastave u školama i na sveučilištima, te zabrane i ograničenja u međunarodnom prometu.

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji poslije sastanka Kriznog stožera Vučić nije isključio mogućnost uvođenja izvanrednog stanja ako to bude zahtijevao razvoj epidemiološke situacije, ali je predočio da izvanredne mjere znače potpunu izolaciju, obustavu svih aktivnosti, niz zabrana i zatvaranje granica.

Tagovi: žljeznica, železnica, Srbijavoz, Srbija voz, Tovarnik
PROČITAJ I OVO
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
LUKE
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
ATENA - Kroz grčku luku Pirej, prošlo je najviše kontejnera s robom na Mediteranu u 2019. godini.
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
TELEVIZIJA
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
BEOGRAD - United Group, uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE