GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zdravko Marić ušao u poduzetničke vode

Zdravko Marić ušao u poduzetničke vode
OSNOVAO TVRTKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2023 / 07:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši ministar financija Zdravko Marić nakon odlaska iz Vlade odlučio je pokrenuti privatni biznis pa je potkraj listopada na zagrebačkom Trgovačkom sudu registrirao tvrtku pod nazivom Marabizz d.o.o., u kojoj je direktor i osnivač.

Tu informaciju je objavio tjednik Nacional, i to u kontekstu toga da Marić svoju poslovnu budućnost planira u suradnji s Krešimirom Filipovićem, poduzetnikom koji je sudjelovao u kupovini udjela Fortenove od strane arapskog investitora Saifa Alketbija, no to Marić odlučno demantira, prenosi Slobodna Dalmacija

- Osnovao sam tvrtku jer moram nešto raditi, ali nemam nikakve planove s ruskim ‘igračima‘. Otišao sam iz politike i nemam namjeru komentirati svaki svoj poslovni potez, a ni privatna putovanja s obitelji - izjavio je Marić komentirajući informaciju o putu u Dubai koju također u članku navodi tjednik Nacional. Tvrtku je registrirao na zagrebačkom Jarunu, i to za poslovno savjetovanje. Uplatio je 2,6 tisuća eura temeljnog kapitala, a tvrtka je osnovana 21. listopada prošle godine, piše Jutarnji list.

Podsjetimo da je Marić Vladu napustio u srpnju 2022., a uskoro mu istječe prvih šest mjeseci otkako je otišao. Inače, Marića s poduzetnikom Filipovićem povezuje i jedan boravak u hotelima tvrtke Jadranka po povlaštenoj cijeni dok je bio ministar financija, a zbog toga ga je i kaznilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Ali Marić tvrdi da nema nikakve planove s ruskim investitorima, a s kim planira poslovati u budućnosti nije želio otkriti.

Tagovi: Zdravko Marić, Saif Alketbi, Pavao Vujnovac
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE