GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog duga obustavljena isporuka lijeka važnog za hematološke bolesnike

Zbog duga obustavljena isporuka lijeka važnog za hematološke bolesnike
PORAZNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 12:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) upozorila je u srijedu kako su dobili informaciju da veledrogerija Medika zbog dugova bolnica za lijekove do daljnjega neće isporučivati lijek ibrutinib, koji koristi značajni broj hematoloških bolesnika.

Iz Medike pak poručuju kako je informacija o obustavi isporuke lijeka točna ako bolnica ima dug prema toj veledrogeriji duži od 365 dana.

"Radi se o lijeku o kojem ovisi život i zdravlje značajnog broja bolesnika s kroničnom limfocitnom leukemijom, kao i Waldenstroemovim makroglobulinemijom i limfomom plaštenih stanica. Smatramo da ne smijemo biti taoci ove situacije jer se radi o hematološkim bolesnicima kojima o tim lijekovima ovisi preživljavanje", kaže predsjednik Udruge HULL Dražen Vincek.

U slučaju nestanka tih lijekova došlo bi do ugroze života hematoloških bolesnika. Nisu to lijekovi za glavobolju nego lijekovi koji znače život našim članovima, ističe Vincek. Dodaje kako HULL podržava sve aktivnosti kako bi se osigurala normalna opskrba lijekovima.

Od člana Uprave Medike Jakova Radoševića doznaje se kako je informacija o obustavi isporuke tog lijeka točna ako bolnica ima dug od preko 365 dana.

"Ako se radi o bolnici koja je dužna više od 356 dana informacija je točna, ako se radi o bolnici koja je dužna manje od 365 dana najnormalnije će dobiti lijek", rekao je Radošević Hini.

Dodaje kako ih je dobavljač lijeka upozorio da ne mogu dobiti robu ako ne plate iznos koji su mu dužni.

"Mi lijek još uvijek imamo na lageru. Zaliha lijeka još uvijek postoji, ali nove količine zasad ne možemo dobiti dok ne obavimo uplatu, a uplatu ne možemo obaviti jer nemamo novaca", kaže Radošević.

Tagovi: isporuka lijekova, Hrvatska udruga leukemija i limfomi, Medika, hematološki bolesnici, Jakov Radošević, Dražen Vincek
PROČITAJ I OVO
BAT najavio investiciju od 200 milijuna kuna u pogon u Kanfanaru
INVESTICIJE
BAT najavio investiciju od 200 milijuna kuna u pogon u Kanfanaru
KANFANAR - British American Tobacco najavio je tijekom posjeta premijera Andreja Plenkovića pogonu u istarskom Kanfanaru, ulaganje od 200 milijuna kuna u proizvodnju nove kategorije grijanih duhanskih proizvoda, a istaknuo je i važnost novog logističkog centra u Rijeci.
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
DIVIDENDA
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
ZAGREB - Treći najveći dioničar Končara, obvezni mirovinski fond Erste Plavi, podnio je protuprijedlog u vezi s odlukom o isplati dividende za 2020. godinu.
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
POTEZI
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
OSIJEK - Važnost djelovanja u skladu s načelima održivog razvoja ugrađeni su u misiju i viziju Saponije s ciljem promicanja zaštite okoliša i društveno odgovornog poslovanja.
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
KOCKANJE
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
LAS VEGAS - Američke kockarnice izjednačile su se s najboljim tromjesečjem po zaradi u prva tri mjeseca ove godine, jer su se kockari vratili u kockarnice usred pandemije, a internetsko klađenje također je pomoglo povećanju prihoda.
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
GLAVNA UREDNICA
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
WASHINGTON - Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE