GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog Bjelorusije otkazan let Air Francea Pariz-Moskva

Zbog Bjelorusije otkazan let Air Francea Pariz-Moskva
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 22:53
Autor: SEEbiz / H

PARIZ - Let Air Francea između Pariza i Moskve otkazan je u srijedu zbog stanja u Bjelorusiji čiji se zračni prostor zrakoplovnim kompanijama ne preporučuje prolaziti nakon presretanja jednog linijskog zrakoplova, objavila je kompanija.

"Air France potvrđuje otkazivanje leta AF1154 26. svibnja 2021. na liniji Paris-Charles de Gaulle-Moskva zbog operativnih razloga povezanih sa zaobilaženjem zračnog prostora Bjelorusije, što zahtijeva odobrenje ruskih vlasti da se uđe u njihov zračni prostor", rekao je jedan glasnogovornik nakon ranije objave "odgode" tog leta.

"Posljedično, također je otkazan i povratni let AF1155", dodaje Air France, i rekao je da" žali zbog neugodnosti koje iz toga proizlaze".

"Putnike je preuzelo osoblje Air France na međustanicama Paris-Charles de Gaulle i Moskva. Nudi im se kasniji let ili povrat novca ", dodaje isti izvor.

Let 1154 je trebao poletjeti u 10,20 h iz Pariza i sletjeti u 15 h u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo.

Air France navodi da su dva leta predviđena između Pariza i Moskve u četvrtak i petak.


Čelnici Europske unije naredili su dužnosnicima da nametnu nove sankcije Bjelorusiji i pronađu način da se zabrani let bjeloruskim prijevoznicima u zračnom prostoru EU-a nakon što je prisilno prizemljen Ryanairov avion u Minsku i uhićen oporbeni novinar.

Bjeloruski predsjednik Lukašenko je ranije u srijedu kazao kako je djelovao po zakonu i u skladu sa svim međunarodnim normama, a da oni koji ga kritiziraju to koriste kako bi potkopali njegovu vlast, te da Zapad želi "ugušiti" njegovu zemlju.

Bjeloruski putnički zrakoplov na letu iz Minska u Barcelonu okrenuo se u srijedu, pokazuju podaci Flightradara24 nakon što ga je Poljska obavijestila da možda neće moći ući u francuski zračni prostor.

Let 2869 bjeloruskog državnog prijevoznika Belavie iz Minska trebao je sletjeti u Barcelonu u srijedu poslijepodne.

Tagovi: Air France, Bjelorusija
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE