GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završeni poslovi na održavanju broda USS Arlington u Viktoru Lencu

Završeni poslovi na održavanju broda USS Arlington u Viktoru Lencu
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2022 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - U brodogradilištu Viktor Lenac završeni su poslovi na redovnom održavanju desantno-transportnog broda američke ratne mornarice USS Arlington, gdje je brod boravio proteklih desetak dana, a tim povodom je u četvrtak organiziran obilazak broda.

Načelnik Glavnog stožera OSRH Robert Hranj ustvrdio je tom prigodom da je dolazak tog broda u brodogradilište Viktor Lenac jasan dokaz da američka vlada i mornarica vjeruju certifikatima, sposobnosti i vještinama ljudi u tom brodogradilištu.

"Dali su povjerenje brodogradilištu da održava tako skup i sofisticiran brod. To je i dokaz da su bilateralni odnosi Hrvatske i SAD, posebno između njihovih oružanih snaga, vrlo dobri. Mi u oružanim snagama gledamo na SAD kao na glavnog strateškog partnera u području obrane i sigurnosti", rekao je Hranj.

Istaknuo je da je ovo prilika i da se zahvali SAD-u na pomoći u proteklih 25 i više godina putem obuke vojnika, dočasnika i časnika, školovanja, zajedničkih vježbi i donacija, među kojima je izdvojio helikoptere Kiowa Warrior i Black Hawk te borbena vozila Bradley.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović ocijenio je da je remont tog broda pokazatelj sposobnosti Viktora Lenca da obavlja najzahtjevnije poslove i zadatke. Kroz ugovore s američkom ratnom mornaricom u proteklih desetak godina to brodogradilište ostvarilo je poslove vrijedne oko 900 milijuna kuna, rekao je.

Referentna lista brodogradilišta je bogatija za još jedan vrijedan posao, a oko 1100 članova posade i marinaca su proteklih dana doprinijeli ugostiteljskoj potrošnji u Rijeci, naveo je Filipović.

Zapovjednik USS Arlington Eric Kellum ocijenio je da je Rijeka lijep grad s bogatom poviješću, dodajući da će se tu vjerojatno vratiti.

"Obišli smo grad i okolicu te nacionalne parkove i druge prirodne ljepote", rekao je. Istaknuo je i da je USS Arlington dio skupine od tri desantna broda. Brod je tijekom misija prešao 20 tisuća nautičkih milja, posjetio tri kontinenta - Europu, Afriku i Aziju, prešao arktički krug, sudjelovao u četiri međunarodne vježbe NATO-a i partnera, izjavio je Kellum.

Ocijenio je da je velika prednost u sredini misije obaviti redovno održavanje u Hrvatskoj, jednom od najjačih sredozemnih NATO partnera, kako bi posada i marinci ostali u potpunoj operativnoj sposobnosti.

Brod je duljine 209 metara. Nosi četiri helikoptera te pomoću amfibijskog vozila može prenijeti na obalu vozila i marince. Ima 400 članova posade i oko 700 marinaca stalno spremnih za zadatke. Osim borbenih zadataka, tu su i pomoć pri elementarnim katastrofama ili drugim izvanrednim događanjima.

Tagovi: Viktor Lenac, USS Arlington, Palumbo Group
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE