GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Započeo projekt aglomeracije Općine Fužine težak 90 milijuna kuna

Započeo projekt aglomeracije Općine Fužine težak 90 milijuna kuna
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 19:25
Autor: SEEbiz
FUŽINE - Započeo je s radom kapitalni projekt aglomeracije Općine Fužine težak 90 milijuna kuna koji se najvećim dijelom financira sredstvima Švicarske darovnice, a u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Švicarska sudjeluje u projektu s 85% iznosa investicije, 10% Općina Fužine, a 5% Hrvatske vode. Projektom je obuhvaćena izgradnja sustava javne odvodnje i sanacija, tj. rekonstrukcija sustava vodoopskrbe, izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Fužine, sanacija vodnih građevina na području aglomeracije Općine Fužine, ugradnja nadzorno upravljačkog sustava (NUS) i opreme za kontrolu gubitaka te izgradnja cjevovoda u vikend naselju Vrelo. Rok za završetak projekta predviđa se za kraj 2022. godine.

„Krenuli smo punom parom naprijed, a projekt aglomeracije Općine Fužine osnova je za daljnji razvoj našeg kraja i bolju kvalitetu života žitelja.“ – naglašava David Bregovac, načelnik Općine Fužine. Švicarsko-hrvatski program suradnje, uz Fužine, obuhvaća i projekte aglomeracije Grada Delnice i Općine Brod Moravice.

Ističe nužnost osiguranja sredstava iz državnog proračuna jer su proračuni jedinica lokalne samouprave Gorskog kotara i zbog korona epidemije dodatno financijski opterećeni. Kaže da je nužna veća podrška države ili da se u kombinaciji s korištenjem beskamatne kreditne linije od strane Vlade RH i HBOR-a maksimalno rasterete JLS Gorskog kotara. Istaknuo je kako su povećani troškovi izvođenja radova, te su prekoračene inicijalne procijenjene vrijednosti investicije.

Kako bi se projekt u potpunosti realizirao bit će potrebno usklađivanje financiranja između predstavnika Švicarske vlade i nadležnih hrvatskih Ministarstava te Hrvatskih voda kako bi se osigurala dodatna sredstva razlike između inicijalnih ponuda i trenutnih tržišnih cjenovnih kretanja dodaje Bregovac.

Projekt aglomeracije Općine Fužine u prvoj je fazi te se trenutno vrše radovi na području Fužina kod željezničkog mosta.

„Molimo žitelje za malo strpljenja jer će u procesu realizacije projekta biti sigurno zastoja i manjih prilagodbi kako bismo priveli radove kraju, a na zadovoljstvo svih. S vremenom jenjavanja korona pandemija u Općini Fužine, radujemo se novim projektima jer je nužno pokrenuti pravi puls razvoja Goranskog kraja.“- poručuje Bregovac.

Tagovi: Općina Fužine, David Bregovac, Švicarska, Hrvatske vode
PROČITAJ I OVO
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
PROMJENE
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
SAN FRANCISCO - Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffetta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE