GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Započeli radovi na izgradnji buzetske obilaznice

Započeli radovi na izgradnji buzetske obilaznice
OBILAZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2022 / 17:06
Autor: SEEbiz / H
BUZET - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima u petak je nazočio početku radova izgradnje buzetske obilaznice, projektu ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, koji bi trebao biti dovršen za devet mjeseci.

Ustvrdivši kako se radi o projektu kojeg su stanovnici Buzeta čekali dugi niz godina, Butković je kazao je kako izgadnja te obilaznice započinje danas, nakon što je izrađena sva projektna dokumentacija te izdane dozvole po raspisanom natječaju i odabiru izvođača.

"Radovi bi trebali biti gotovi za devet mjeseci, ukupna vrijednost radova iznosi oko 20 milijuna kuna i mislim da od iznimnog značaja to što su Hrvatske ceste, ne samo u Istri već u cijeloj Hrvatskoj, koncentrirane na projektima poput ovoga koji imaju za cilj rasterećenje samog središta grada gradnjom obilaznica i rješavanjem crnih točaka", istaknuo je Butković zahvalivši se pritom svima koji su pripremali realizaciju ovog projekta.

Istaknuo je kako je dobro da su Hrvatske ceste, ne samo ovdje u Istri nego i u cijeloj Hrvatskoj, koncentrirane na projekte poput ovoga - rasterećenje samog centra grada izgradnjom obilaznica i rješavanjem crnih točaka.

U nazočnosti istarskog župana Borisa Miletića i gradonačelnika Grada Buzeta Damira Kajina, potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuo je kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Vlada Republike Hrvatske rade na velikim infrastrukturnim projektima u Istarskoj županiji podsjetivši na to kako je nedavno s predsjednikom Vlade obišao radove na drugoj cijevi tunela Učka, koji napreduju jako dobro. Osvrnuvši se na druge projekte koje Hrvatske ceste rade u Istarskoj županiji, potpredsjednik Vlade i ministar Butković je spomenuo kako je nedavno završen veliki projekt čvor Rogovići - Lindarski Križ te da je u pripremi projekt Veli Vrh – Pula.

"Hrvatske ceste angažirane su i oko gradnje drugih cesta. Nedavno je završen projekt čvora Rogovići - Lindarski Križ, a u pripremi je i projekt Veli Vrh-Pula, vrijedan oko sto milijuna kuna. Hrvatske ceste ovdje su zaista prisutne u obnovi državnih cesta te u gradnji novih cesta, a suradnja s lokalnom samoupravom je jako bitna, jer su svi ti projekti zapravo zajednički - od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do prostorno planskih dokumentacija", poručio je potpredsjednik Vlade Oleg Butković.

Komentirajući ocjenu oporbe koja jesenski vladin paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena energenata i hrane vrijedan 21 milijardu kuna smatra zakašnjelim, Butković je naglasio kako nije čuo previše kritika već uglavnom pohvala, počevši od zagrebačkog gradonačelnika do Udruge hotelijera i Hrvatske obrtničke komore te, kako je rekao "čitavog niza objektivnih ljudi".

"Mjere su dobro izbalansirane, sveobuhvatne i svi ih pozdravljaju, a kritike oporbe su mlake. Kad nekome kažeš da mjere nisu donesene na vrijeme, to je dobra kritika jer očito oporba nema ozbiljnih argumenata. To je legitimna stvar oporbe. Mjere su jako dobre i mislim da će građani i poduzetnici i svi oni kojima su one namijenjene biti jako zadovoljni", poručio je Butković.

Govoreći o električnoj energiji, ocijenio je da su mjere prave i snažne te kako će teret tih mjera najviše podnijeti HEP.

"Ta državna tvrtka će uz pomoć države to izdržati a nadamo se da će se situacija kroz šest mjeseci smiriti. Pratit ćemo situaciju te ako se ona ne poboljša, ponovno ćemo donositi odgovarajuće mjere", zaključio je Butković.

Tagovi: buzetska obilaznica, Hrvatske ceste, Josip Škorić, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE