GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zakomplicirao se Krašev postupak istiskivanja manjinskih dioničara u Miri

Zakomplicirao se Krašev postupak istiskivanja manjinskih dioničara u Miri
SUDSKI SPOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz / indikator.ba
PRIJEDOR - Postupak istiskivanja manjinskih dioničara u prijedorskoj Miri, koji je pokrenuo zagrebački Kraš malo se zakomplicirao.

Skupština dioničara Mire je na sjednici 29. lipnja donijela je odluku o prenosu dionica manjinskih dioničara na otkupitelja, ali je 3. kolovoza stiglo uvjerenje Okružnog privrednog suda u Prijedoru da se pred sudom vodi postupak radi pobijanja ove odluke.

- Iz tog razloga ne postoji mogućnost da se izvrši registracija navedene odluke niti da se okonča postupak u Centralnom registru hartija od vrijednosti do okončanja sudskog spora, navodi se u obavijesti Mire koja je dostavljena Banjalučkoj berzi.

Zagrebački Kraš je vlasnik 17.861.370 dionica Mire, što predstavlja 96,68 posto učešća u osnovnom kapitalu društva. Prema skupštinskoj odluci, Kraš se obavezuje da će manjinskim dioničarima isplatiti novčanu naknadu za prijenos dionica u iznosu od 1,283 KM po dionici, uvećanu za iznos zatezne kamate obračunate od dana registracije odluke u sudskom registru.

Kraš je manjinskim dioničarima učinio dostupnim pisani izvještaj u kojem je navedeno obrazloženje o primjerenosti naknade u novcu koju će isplatiti manjinskim dioničarima. Reviziju primjerenosti visine naknade, koju Kraš nudi, izvršilo je Društvo za reviziju i konsalting "VRALAUDIT" d.o.o. Banjaluka. Osigurana je i bankarska garancija kojom se garantuje da će Kraš manjinskim dioničarima isplatiti naknade uvećane za pripadajuće kamate.

Manjinski dioničari očigledno nisu bili zadovoljni te su iskoristili pravo da mogu pobijati odluku o prenosu dionica u roku od 30 dana od dana njenog donošenja, a da sudsko preispitivanje naknade mogu zahtijevati u roku od 30 dana od dana upisivanja odluke u sudski registar Okružnog suda u Prijedoru.

Stoga će pokrenuti postupak istiskivanja manjinskih dioničara morati sačekati ishod sudskog spora.

Tagovi: Mira Prijedor, Kraš, Banjalučka berza, istiskivanje, squeeze out
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE