GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zakomplicirao se Krašev postupak istiskivanja manjinskih dioničara u Miri

Zakomplicirao se Krašev postupak istiskivanja manjinskih dioničara u Miri
SUDSKI SPOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz / indikator.ba
PRIJEDOR - Postupak istiskivanja manjinskih dioničara u prijedorskoj Miri, koji je pokrenuo zagrebački Kraš malo se zakomplicirao.

Skupština dioničara Mire je na sjednici 29. lipnja donijela je odluku o prenosu dionica manjinskih dioničara na otkupitelja, ali je 3. kolovoza stiglo uvjerenje Okružnog privrednog suda u Prijedoru da se pred sudom vodi postupak radi pobijanja ove odluke.

- Iz tog razloga ne postoji mogućnost da se izvrši registracija navedene odluke niti da se okonča postupak u Centralnom registru hartija od vrijednosti do okončanja sudskog spora, navodi se u obavijesti Mire koja je dostavljena Banjalučkoj berzi.

Zagrebački Kraš je vlasnik 17.861.370 dionica Mire, što predstavlja 96,68 posto učešća u osnovnom kapitalu društva. Prema skupštinskoj odluci, Kraš se obavezuje da će manjinskim dioničarima isplatiti novčanu naknadu za prijenos dionica u iznosu od 1,283 KM po dionici, uvećanu za iznos zatezne kamate obračunate od dana registracije odluke u sudskom registru.

Kraš je manjinskim dioničarima učinio dostupnim pisani izvještaj u kojem je navedeno obrazloženje o primjerenosti naknade u novcu koju će isplatiti manjinskim dioničarima. Reviziju primjerenosti visine naknade, koju Kraš nudi, izvršilo je Društvo za reviziju i konsalting "VRALAUDIT" d.o.o. Banjaluka. Osigurana je i bankarska garancija kojom se garantuje da će Kraš manjinskim dioničarima isplatiti naknade uvećane za pripadajuće kamate.

Manjinski dioničari očigledno nisu bili zadovoljni te su iskoristili pravo da mogu pobijati odluku o prenosu dionica u roku od 30 dana od dana njenog donošenja, a da sudsko preispitivanje naknade mogu zahtijevati u roku od 30 dana od dana upisivanja odluke u sudski registar Okružnog suda u Prijedoru.

Stoga će pokrenuti postupak istiskivanja manjinskih dioničara morati sačekati ishod sudskog spora.

Tagovi: Mira Prijedor, Kraš, Banjalučka berza, istiskivanje, squeeze out
PROČITAJ I OVO
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
TRENDOVI
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
ANALIZA - Iako je kolovoz izgledao optimistično i stvarao je nadu da sve kreće bitno nabolje, rujan je diljem Europe, pa i svijeta, te u našoj regiji donio hladan tuš.
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
PRANJE NOVCA
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
BEOGRAD - Vlasnik firme koja je, prema istrazi estonske policije, oprala dva miliona dolara kroz ogranak „Danske“ banke u Estoniji je srpski državljanin Živojin Nikolić iz Smedereva, otkriva KRIK u okviru globalnog novinarskog projekta „Fincen dosijei“.
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE