GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebački holding: Biootpad se normalno odvozi

Zagrebački holding: Biootpad se normalno odvozi
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 16:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Iz Uprave Zagrebačkog holdinga poručili su u utorak da njihova podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu, već da to i dalje radi i nastavit će raditi.

Iz Zagrebačkog holdinga time su reagirali na, kako kažu, "neistinite i netočne tvrdnje gradskog zastupnika Renata Peteka oko načina prikupljanja biootpada na području Zagreba".

Petek je nedavno ustvrdio da se na kompostanu, gdje se dovozi samo lišće i trava s javnih površina koje održava Zrinjevac, počeo dovoziti i biootpad iz kućanstava. Rekao je kako je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić potvrdila da oporabitelj više ne preuzima biootpad iz kućanstava, što je velika opasnost jer Čistoća građanima ne želi uzimati biootpad ako je pomiješan s bilo kojim drugim otpadom.

U Zagrebačkom holdingu kažu da je biootpad, koji je kratkotrajno odložen u rolo kontejnerima na Servisno-operativnom centru podružnice Čistoća, naknadno zbrinut, a Čistoća nema manjak tehničkih kapaciteta ni ne miješa miješani komunalni otpad s biootpadom.

S obzirom da je u zadnje vrijeme na više mjesta preuzimanja biootpada utvrđeno kako se najvećim dijelom radi o miješanom komunalnom otpadu, radnici Čistoće takav otpad bili su prinuđeni skupljati i odlagati kao miješani komunalni otpad, no tu se radi o iznimkama, napominje Holding.

Čistoća je građane upozorila na svojim internetskim stranicama i u izravnoj komunikaciji s korisnicima usluge na važnost pravilnog odvajanja otpada, to jest da se u smeđe spremnike odlaže samo propisana vrsta otpada.

To se odnosi na kuhinjski otpad, u što se ubrajaju ostaci i kora voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice od čaja, ostatci kruha, listovi salate, blitve, kelja i sl. Također, vrtni ili zeleni otpad, u što spada uvelo cvijeće, granje, otpalo lišće, otkos trave i živice, zemlja iz lončanica, ostaci voća i povrća, te male količine ostalog biootpada - kora drveta, kosa i dlaka, piljevina, papirnate maramice, borove iglice...

"Količine odvojeno prikupljenog otpada znatno rastu tijekom zadnje dvije godine, pri čemu je u prvoj polovici ove godine skupljeno gotovo dvostruko više biootpada iz domaćinstva nego tijekom čitave prošle godine", ističe Zagrebački holding.

Tagovi: Zagrebački holding, biootpad, Gradska čistoća, Renato Petek
PROČITAJ I OVO
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
OČEKIVANJA
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa ne očekuje da će situacija koju je prouzročio nedostatak osoblja vratiti u normalu do iduće godine i navela je smanjenje broja letova kao jedino rješenje u ovom trenutku.
Sava Re potvrdila isplatu dividende
DIVIDENDA
Sava Re potvrdila isplatu dividende
LJUBLJANA - Sava Re objavila je odluke svoje Glavne skupštine održane prekjučer, 23. lipnja 2022. godine.
Toblerone gubi ekskluzivitet švicarskog proizvoda
PROIZVODNJA
Toblerone gubi ekskluzivitet švicarskog proizvoda
BERN – Mondelez, proizvođač čokolade Toblerone, krajem iduće godine premjestit će dio proizvodnje svojih kultnih trokutastih čokolada iz Švicarske u Slovačku, navodeći planirani snažan rast i potrebu povećanja kapaciteta.
JPMorgan i Disney će svojim zaposlenicima snositi troškove putovanja na pobačaj
POTEZI
JPMorgan i Disney će svojim zaposlenicima snositi troškove putovanja na pobačaj
NEW YORK - Dvije velike američke kompanije, najveća banka u državi JPMorgan i produkcijska kuća Disney, najavile su u petak da će svojim zaposlenicama snositi troškove putovanja u klinike za pobačaj, nakon što je Vrhovni sud SAD-a poništio ustavno pravo na pobačaj.
Avion na letu Solun - Innsbruck zbog kvara je prisilno sletio u Zagreb
PROBLEMI
Avion na letu Solun - Innsbruck zbog kvara je prisilno sletio u Zagreb
ZAGREB - Zrakoplov kompanije Trade Air na letu Solun - Innsbruck prinudno je sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman radi kvara na hidraulici, izvijestila je ta zračna luka u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE