GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačke pekarne Klara u prva dva mjeseca bilježe 10 posto veću dobit

Zagrebačke pekarne Klara u prva dva mjeseca bilježe 10 posto veću dobit
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 22:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačke pekarne Klara izvijestile su u srijedu da im u prva dva mjeseca ukupni prihodi bilježe planski pad od oko šest posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali da imaju i rast profitabilnosti za oko 10 posto te ocjenjuju da nije bilo značajnijeg negativnog utjecaja na poslovanje vezano uz epidemiju koronavirusa.

Kako je kompanija izvijestila Zagrebačku burzu, rast profitabilnosti za oko 10 posto rezultat je optimizacije i racionalizacije proizvodnje te delistiranja proizvoda i smanjenja suradnje s kupcima koji ne donose dostatnu profitabilnost.

U tom smislu, kako ističu, u navedenom razdoblju nije bilo značajnijeg negativnog utjecaja na poslovanje Zagrebačkih pekarni Klara vezano uz epidemiju koronavirusa.

Iz tvrtke napominju kako se u ovom trenutku nabava ključnih sirovina i robe odvija otežanim tokom, s dodatnim troškovima, no još uvijek bez većih disruptivnih trenutnih posljedica na poslovanje.

Ističu i kako za sada imaju dostatne raspoložive zalihe na prihvatljivoj razini te kako će aktivno raditi na osiguranju dostupnosti svih kategorija roba i proizvoda. No, ukoliko se trenutno stanje s epidemijom nastavi za očekivati je da će doći do izazova u redovnom poslovanju, napominju.

Iz Zagrebačkih pekarni Klara navode i kako u zadnjih desetak dana bilježe porast potražnje od trgovačkih lanaca i drugih kupaca, posebice za trajnom robom.

Daljnja proizvodnja planira se u skladu s racionalnom potražnjom od ugovornih kupaca uz kontrolu mogućih prevelikih zahtijeva za određenim proizvodima te ovisnosti o dostupnosti sirovina, ističu iz Klare napominjući da su u redovitim kontaktima sa dobavljačima i partnerima.

Tagovi: Zagrebačke pekarne Klara
PROČITAJ I OVO
Slovenski ugostitelji protiv obveznih covid potvrda za goste
PROTIVLJENJE
Slovenski ugostitelji protiv obveznih covid potvrda za goste
LJUBLJANA - Slovenski ugostitelji u otvorenom su pismu vladi zatražili ukidanje obvezujućih covid potvrda, upozorivši da im pada promet, te da potvrde prema novim pravilima moraju imati i gosti koje poslužuju na terasama.
Iberia namjerava privremeno otpustiti trećinu radnika
REZOVI
Iberia namjerava privremeno otpustiti trećinu radnika
MADRID - Španjolska aviokompanija Iberia najavila je u ponedjeljak privremeno otpuštanje između 4000 i 5000 radnika od ukupno njih 15.200 zbog promjena u organizaciji kompanije i pada potražnje za letovima uslijed restrikcijskih mjera uzrokovanih koronavirusom.
Lufthansa najavila dokapitalizaciju radi otplate državnih potpora
KAPITAL
Lufthansa najavila dokapitalizaciju radi otplate državnih potpora
BERLIN - Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa najavila je povećanje kapitala u iznosu od 2,14 milijardi eura kako bi vratila dio državne pomoći koju je dobila u pandemiji covida 19 i poboljšala svoje financije.
Upravni odbor HGK pokreće izbor za predsjednika komore
HGK
Upravni odbor HGK pokreće izbor za predsjednika komore
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučio je prije isteka mandata sadašnjeg predsjednika krenuti u izbore za novog predsjednika/icu HGK, a izborna skupština bi se trebala održati 4. listopada, najavio je u ponedjeljak predsjednik HGK Luka Burilović na skupštini Komore.
Pfizer: Cjepivo je sigurno za djecu od 5 do 11 godina
CJEPIVO
Pfizer: Cjepivo je sigurno za djecu od 5 do 11 godina
NEW YORK - Iz kompanije Pfizer objavili su u ponedjeljak da je druga faza kliničkog ispitivanja pokazala da je cjepivo za djecu od 5 do 11 godina sigurno i da je kreiralo dovoljno antitijela za zaštitu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE