GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka: Neto dobit pala 11,4%

Zagrebačka banka: Neto dobit pala 11,4%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2019 / 21:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine dobit nakon oporezivanja od 1,29 milijardi kuna, što je za 11,4 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u četvrtak.

Bančini poslovni prihodi iznosili su 3,38 milijardi kuna, što predstavlja rast za 240 milijuna kuna, odnosno 7,6 posto.

Kako stoji u nekonsolidiranom financijskom izvješću za devet mjeseci ove godine, troškovi poslovanja Zagrebačke banke iznose 1,38 milijardi kuna i povećani su za 41 milijun kuna, ili za 3,1 posto.

Neto prihod od kamata iznosili su 2,07 milijardi kuna, što je rast od 4,2 posto, dok su neto prihod od provizija i naknada na prošlogodišnjoj razini i iznosili su 815 milijuna kuna.

Neto dobit od trgovanja i ostali prihodi iznose 497 milijuna kuna i povećani su za 171 milijun kuna, ili 52,5 posto, a kako pojašnjavaju iz Zabe, rast je rezultat viših neto prihoda od trgovanja i prihoda od dividendi.

Depoziti komitenata su dosegnuli 91,77 milijardi kuna, što je za 6,3 milijarde ili 7,4 posto više nego u istom razdoblju lani, navodi se u izvješću.

Iz Zagrebačke banke u konsolidiranom izvješću ističu da je grupa Zagrebačke banke u većini svojih članica ostvarila dobre poslovne rezultate, čemu su najviše doprinijele sama Zagrebačka banka d.d., UniCredit Bank Mostar i UniCredit Leasing Croatia.

Dobit grupe nakon oporezivanja u prvih je devet mjeseci ove godine iznosila 1,57 milijardi kuna, što je 12,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Poslovni prihodi grupe Zagrebačka banka iznosili su 4,3 milijarde kuna, što je rast za 3,7 posto, dok su troškovi poslovanja rasli sporije, za 1,9 posto i iznosili su 1,98 milijardi kuna.

Tagovi: Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Brazilska savezna država pregovara o proizvodnji ruskog cjepiva
PREGOVORI
Brazilska savezna država pregovara o proizvodnji ruskog cjepiva
BRAZILIJA - Brazilska savezna država Parana u pregovorima je za proizvodnju ruskog cjepiva za covid-19 unatoč tome što za njega nisu provedena masovna testiranja, no zasad nije jasno hoće li tamošnji istraživački institut dobiti potrebno regulatorno odobrenje u Brazilu.
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
REAKCIJE
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
ZADAR - Iz Lučke uprave Zadar opovrgnuli su i netočnima ocijenili tvrdnje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja, koji je u utorak izjavio da je ta luka predana u ruke turskom vlasniku te da će bez pročistača za otpadne vode onečistiti more.
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji
OTPIS
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji

BEČ - Austrijski osiguravatelj Vienna Insurance Group (VIG) objavio je da je zbog Covida-19 otpisao ukupno 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji.

SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
IZNENAĐENJE
SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
NEW YORK - Dionice Eastman Kodaka srušile su se 40 posto i na putu su da zabilježe najgori jednodnevni pad, nakon što je američka vlada blokirala zajam toj kompaniji u iznosu od 765 milijuna dolara.
Novi iskorak Ferrera
STRATEŠKI
Novi iskorak Ferrera
MILANO - Talijan Michele Ferrero, koji je svijetu predstavio čokoladu Nutella, Ferrero i Kinder, sagradio je divovsku obiteljsku slastičarsku tvornicu s godišnjom prodajom od gotovo 10 milijardi eura. Sin Giovanni krenuo je novim putem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE