GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb Infrastructure Summit: O lukama, željeznici, Pelješkom mostu, zagrebačkim projektima...

Zagreb Infrastructure Summit: O lukama, željeznici, Pelješkom mostu, zagrebačkim projektima...
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2019 / 08:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Summit na kojem će biti predstavljena nova faza izgradnje kapitalnog hrvatskog projekta, Pelješkog mosta, te krucijalni zagrebački megaprojekti, Rotor Remetinec, nova žičara Sljeme i Zagreb na Savi, održat će se 21. svibnja 2019. godine, u kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. 

Zagreb Infrastructure Summit na jednom će mjestu okupiti ključne ljude iz ministarstava, državnih tvrtki, prometnog, građevinskog i financijskog sektora, koji će raspravljati o izazovima struke i kapitalnim infrastrukturnim projektima.

Pod pokroviteljstvom CSEBA-e, poslovne asocijacije Kine i JI Europe, bit će govora o razvoju morskih luka regije te razvoju željezničke infrastrukture, o čemu će među ostalim govoriti Aleksander Sauha iz CSEBA-e te Erich Cossutta iz COSCO Shippinga.

Goran Legac, voditelj projekta Pelješki most, održat će prezentaciju na kojoj će pokazati animaciju izgradnje 2.4 kilometra dugačkog mosta i pristupnih cesta s kopna i s pelješke strane.Projektom je obuhvaćena izgradnja 32.5 kilometara ceste, od čvora Duboka kod Komarne, do čvora Doli, s dva tunela, dva vijadukta i četiri mosta.

Nikola Alilović, član projektnog tima Žičare Sljeme, prezentirat će zagrebačke megaprojekte Žičaru Sljeme i Remetinečki Rotor. Govorit će o rekonstrukciji najfrekventnijeg gradskog čvorišta i najvećeg kružnog toka u gradu, kompletnoj sanaciji i izmještanju komunalne infrastrukture, kao i uređenju tramvajske mreže te izgradnji dodatnih voznih traka i tunela ispod rotora. Nova žičara Sljeme trebala bi imati dužu trasu, brže voziti te imati četiri i pol puta veći kapacitet putnika. Ana Magdić iz Gradskog ureda za planiranje i razvoj Grada prezentirat će projekt Zagreb na Savi, koji bi trebao unijeti novu dinamiku na područje uz Savu.

Konferenciji će među ostalim nazočiti predsjednik Hrvatskih cesta Josip Škorić, predsjednik uprave Instituta IGH Oliver Kumrić, državni tajnik za infrastrukturu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, savjetnik za gospodarstvo veleposlanstva NR Kine Liu Kai, te čelna osoba regionalnog predstavništva kineskog COSCO Shippinga, Erich Cossutta.

Od kompanija, na summitu će prisustvovati i China Road and Bridge Cooperation, Poslovna asocijacija Kine i JI Europe, Hrvatske autoceste, Međunarodna zračna luka Zagreb, Osijek-Koteks, SAFU, Lineal, Ingra, Infosistem, Željezničko projektno društvo, International Finance Cooperation, Gorenjska Gradbena Družba Slovenija, Avax Grčka, Axis Slovenija, Colas Hrvatska, Rencon, Beton Lučko, Hering, JP Ceste Federacije BiH i brojne druge.

David Gabelica, član uprave Međunarodne zračne luke Zagreb sudjelovat će na panelu «Razvoj regionalnih zračnih luka i njihov utjecaj na lokalno gospodarstvo» zajedno s direktorima ZL Split i Brač, g. Novakom i g. Peovićem, te državnim tajnikom za infrastrukturu, Tomislavom Mihotićem.

O prometnim prioritetima financijskog razdoblja EU 2021. – 2027. govorit će pomoćnik ministra Josip Bilaver i Milica Sredanović iz IFC-ja. Pokroviteljstvo nad summitom pružaju i Grad Zagreb, Ministarstvo mora, prometa i Infrastrukture, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i HGK.

Ako još uvijek niste osigurali svoju akreditaciju za summit, prijavite se putem linka i budite dijelom ključnog infrastrukturnog događaja u regiji:

Tagovi: Zagreb Infrastructure Summit, CSEBA, kineske investicije, Josip Škorić, Hrvatske ceste, China Road and Bridge Corporation, Aleksander Sauha, Erich Cossutta, Pelješki most, Zagreb
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE