GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2022 / 18:30
Autor: SEEbiz / H
ZADAR - Zadarski javni prijevoznik Liburnija d.o.o. nabavila je 21 autobus, ukupno vijedan gotovo 50 milijuna kuna, kojim će zamijeniti dio zastarjelog voznog parka, izvijestili su u ponedjeljak iz te prijevozničke tvrtke.

Novi autobusi nabavljeni su nakon provedenog javnog natječaja,

Društvo Autobus d.o.o. iz Zagreba dostavilo je najpovoljniju ponudu za nabavu 12 prigradskih visokopodnih autobusa dužine 12 metara i jednog prigradskog visokopodnog autobusa s podiznom rampom za invalide marke Iveco, tipa Crossway line.

Proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2, prilagođeni su osobama s invaliditetom, isporučeni su i uskoro će biti pušteni u promet.

U voznom parku Liburnija ima 88 autobusa, 30 starijih od 15 godina. Osim što su nedovoljno prilagođeni potrebama putnika i otežavaju pristup osjetljivim skupinama (osobe s invaliditetom, djeca, starije osobe itd.), prešli su više od 25,5 milijuna kilometara. Nakon isporuke novih, najstariji autobusi bit će rashodovani pa će prosječna starost vozila koja su u dnevnoj upotrebi biti ispod pet godina, navodi se u priopćenju.

Nabava novih autobusa financirana je u okviru Drugog poziva za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava dana 14. svibnja 2021. potpisali su Liburnija d.o.o., Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Projekt nabave 21 novog autobusa vrijedan je ukupno 49.450.000,00 kuna, od čega je 33.500.000,00 kuna bespovratnih EU sredstava iz Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu usluge javnog prijevoza građanima na području grada Zadra i prigradskih mjesta i naselja, povećati dostupnost usluge javnog prijevoza, te smanjiti štetan utjecaj na okoliš i emisije CO2.

Na provedenom natječaju najpovoljniju ponudu za nabavu šest niskopodnih gradskih autobusa marke Mercedes-Benz, dužine 12 metara, te dva prigradska visokopodna autobusa Mercedes Benz, dužine 15 metara, dostavilo je društvo Jolly auto line d.o.o., koje će autobuse Liburniji isporučiti najkasnije za godinu dana od potpisa ugovora.

Svi autobusi proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2 te su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Tagovi: Liburnija d.o.o., Mercedes-, Jolly auto line d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Moguć totalni štrajk u Zagrebačkom holdingu
PREGOVORI
Moguć totalni štrajk u Zagrebačkom holdingu
ZAGREB - Ovaj vikend započeli su u tajnosti intenzivni pregovori Uprave Zagrebačkog holdinga i predstavnika 19 sindikata u procesu mirenja.
Krka će u prvoj polovici godine početi graditi novi pogon u Krškom
INVESTICIJE
Krka će u prvoj polovici godine početi graditi novi pogon u Krškom
NOVO MESTO - Farmaceutska tvrtka Krka će u Krškom, gdje je 2015. otvorila pogon za proizvodnju farmaceutskih djelatnih tvari Sinteza 1, ove godine započeti s izgradnjom dodatnih pogona, odnosno centra za kemijsku analizu i pogona Sinteza 2.
Novi sustav naplate cestarina stiže iduće godine
CESTARINE
Novi sustav naplate cestarina stiže iduće godine

ZAGREB - Novi sustav naplate cestarine u Hrvatskoj trebao bi, prema službenim najavama, profunkcionirati najranije krajem 2024. godine. Kako bi se to zaista dogodilo, ubrzavaju su pripreme za njegovu implementaciju, piše u subotu Jutarnji list.

De Sarno postao novi kreativni direktor modne kuće Gucci
KARIJERE
De Sarno postao novi kreativni direktor modne kuće Gucci
PARIZ - Francuska grupa Kering, koja posjeduje talijansku modnu kuću Gucci, imenovala je Sabata de Sarna novim kreativnim direktorom popularnog brenda.
Britanska aviokompanija Flybe u stečaju, svi letovi otkazani
AGONIJA
Britanska aviokompanija Flybe u stečaju, svi letovi otkazani
LONDON - Britanska niskotarifna aviokompanija Flybe obustavila je sve svoje letove, po drugi put postala nesolventna, a upravljanje kompanijom preuzeli su stečajni upravitelji, priopćio je danas ovaj regionalni prijevoznik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE