GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2022 / 18:30
Autor: SEEbiz / H
ZADAR - Zadarski javni prijevoznik Liburnija d.o.o. nabavila je 21 autobus, ukupno vijedan gotovo 50 milijuna kuna, kojim će zamijeniti dio zastarjelog voznog parka, izvijestili su u ponedjeljak iz te prijevozničke tvrtke.

Novi autobusi nabavljeni su nakon provedenog javnog natječaja,

Društvo Autobus d.o.o. iz Zagreba dostavilo je najpovoljniju ponudu za nabavu 12 prigradskih visokopodnih autobusa dužine 12 metara i jednog prigradskog visokopodnog autobusa s podiznom rampom za invalide marke Iveco, tipa Crossway line.

Proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2, prilagođeni su osobama s invaliditetom, isporučeni su i uskoro će biti pušteni u promet.

U voznom parku Liburnija ima 88 autobusa, 30 starijih od 15 godina. Osim što su nedovoljno prilagođeni potrebama putnika i otežavaju pristup osjetljivim skupinama (osobe s invaliditetom, djeca, starije osobe itd.), prešli su više od 25,5 milijuna kilometara. Nakon isporuke novih, najstariji autobusi bit će rashodovani pa će prosječna starost vozila koja su u dnevnoj upotrebi biti ispod pet godina, navodi se u priopćenju.

Nabava novih autobusa financirana je u okviru Drugog poziva za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava dana 14. svibnja 2021. potpisali su Liburnija d.o.o., Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Projekt nabave 21 novog autobusa vrijedan je ukupno 49.450.000,00 kuna, od čega je 33.500.000,00 kuna bespovratnih EU sredstava iz Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu usluge javnog prijevoza građanima na području grada Zadra i prigradskih mjesta i naselja, povećati dostupnost usluge javnog prijevoza, te smanjiti štetan utjecaj na okoliš i emisije CO2.

Na provedenom natječaju najpovoljniju ponudu za nabavu šest niskopodnih gradskih autobusa marke Mercedes-Benz, dužine 12 metara, te dva prigradska visokopodna autobusa Mercedes Benz, dužine 15 metara, dostavilo je društvo Jolly auto line d.o.o., koje će autobuse Liburniji isporučiti najkasnije za godinu dana od potpisa ugovora.

Svi autobusi proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2 te su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Tagovi: Liburnija d.o.o., Mercedes-, Jolly auto line d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE