GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadar dobio europska sredstva za projekt Izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno

Zadar dobio europska sredstva za projekt Izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno
EU NOVAC
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 12:10
Autor: SEEbiz
ZADAR - Grad Zadar dobio je europska sredstva za projekt Izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I i za projekt Razvoja i implementacije inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcije prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru, a ugovore za navedene projekte preuzeo je gradonačelnik, Branko Dukić.

Iz specifičnog cilja “Omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva“ financira se strateški projekti Grada Zadra "Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I” u vrijednosti 35.307.363,46 kn (bespovratna sredstva 28.272.000,00 kn).

Projektom se predviđa izgradnja i stavljanje u funkciju prve faze komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno, što predstavlja prvi korak u realizaciji jednog od najznačajnijih gospodarskih strateških projekata Grada Zadra, koji ima za cilj potpunu gospodarsku afirmaciju šireg područja Zadra i Zadarske županije. Projekt će rezultirati izgrađenom komunalnom infrastrukturom Poduzetničke zone Crno, ukupne površine 41.521.21 m2 čime će se aktivirat ukupno 243.824,36 m2 površine zone i čime će se stvoriti uvjeti za privlačenje investitora u zonu.

Svrha stavljanja u funkciju poduzetničke zone Crno je poticanje razvoja novih proizvoda i tehnologija kojim će se osigurati dinamičan gospodarski rast Zadra. Cilj je učiniti Poduzetničku zonu Crno prepoznatljivom u regiji i atraktivnom domaćim i stranim investitorima, što u konačnici treba rezultirati razvojem novih tehnologija i proizvoda, koncentracijom specijaliziranih znanja i vještina, povećanjem konkurentnosti i izvoza, smanjenjem nezaposlenosti i dinamičnim gospodarskim rastom UP Zadra.

Tagovi: poduzetnička zona Crno, Branko Dukić, Grad Zadar
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE